Pink, în vârstă de 34 de ani, care a apărut pe scena muzicală în 2000, prezentându-se ca un o artistă "antidot" pentru tiparul "fata din vecini" adoptat de tinerele cântăreţe Britney Spears şi Christina Aguilera, şi-a lansat cel de-al şaselea album din carieră, "The Truth About Love", în septembrie 2012.

Artista americană, al cărei nume real este Alecia Moore, a avut mare succes în anul care a trecut cu piese precum "Blow Me (One Last Kiss)", "Try" şi "Just Give Me a Reason", un duet cu Nate Ruess, membru al trupei rock Fun., care a ajuns pe primul loc în topul american al single-urilor (Billboard Hot 100).

"A fost un an incredibil şi sunt foarte recunoscătoare posturilor de radio care m-au sprijinit, dar şi fanilor şi prietenilor şi tuturor acelor oameni incredibil de talentaţi cu care am avut norocul să lucrez la acest album", a declarat artista americană, într-un comunicat de presă.

Potrivit revistei Billboard, Pink a vândut în cariera ei peste 40 de milioane de albume pe plan mondial şi peste 20 de milioane de single-uri în format digital.

"Atunci când cifrele de la jumătatea anului 2013 ne-au parvenit, am constatat că Pink avea atât albumul, cât şi cântecul cu cele mai mari vânzări pentru o femeie în ultimul an şi un turneu mondial de mare succes, deja sold-out", a declarat Bill Werde, directorul editorial al revistei Billboard.

Pink va primi acest trofeu - Women in Music - la viitoarea gală Billboard, care va avea loc în decembrie, la New York.

În 2012, cântăreaţa Katy Perry a primit acest premiu, care a mai fost acordat în anii trecuţi unor artiste cunoscute, precum Beyonce şi Taylor Swift.