Britanicii vor fi cei mai grasi europeni pana in 2025, cu patru din zece oameni urmand sa fie nu supraponderali, ci obezi! Sunt concluziile alarmante ale cercetatorilor de la Imperial College London.

Pentru prima data in istorie, in Marea Britanie sunt mai multi oameni supraponderali decat subponderali, iar totul se datoreaza stilului de viata dezorganizat si mai ales lipsei de miscare.

Specialistii spun ca Marea Britanie se confrunta cu "o tragedie nationala" si invinuiesc guvernul pentru ca nu a reusit sa adopte taxa pe zahar.

Potrivit acestora, in zece ani rata de obezitate va creste mult mai mult, in conditiile in care Marea Britanie este deja a treia tara din Europa cand vine vorba de acest lucru, dupa Malta si Turcia.

Cifretele studiului spun ca circa 40% dintre femei vor fi supraponderale in Marea Britanie si 37% in Irlanda. Lituania ar putea urma cu 36%.

"Vorbim practic despre o epidemie greu de controlat, care are efecte grave asupra sanatatii oamenilor. In ultimii 40 de ani, omenirea a trecut de la o majoritate subponderala la una supraponderala", spune profesorul Majid Ezzati.

Obezitatea este asociata cu mai multe feluri de cancer, diabet de tip 2 si boli ale inimii.

Singura varianta pentru evitarea acestui dezastru este, spun specialistii, incurajarea unui stil de viata cat mai sanatos si a practicarii si popularizarii sportului.

Ei vor fi cei mai grasi europeni pana in 2025. Previziunile alarmante pentru omenire, intr-o perioada in care exista mai multi supraponderali decat subponderali