Poveştile care sau în spatele acestor locuri bizare au o tematică variată: religie, politică, arheologie. În Amsterdam, de exemplu, există un muzeu al torturii care înfăţişează instrumente produse de cruzimea umană, potrivit huffingtonpost.com.

În Cehia, de exemplu, la câteva zeci de minute de mers în afara Pragăi, există o biserică gotică din secolul al XV-lea decorată cu aproximativ 40.000 de oase umane.

În San Jose, California, urmaşul familiei Wichester a construit o casă menită să potolească spiritele celor ucişi de armele celebrului producător. Se spune că cel puţin trei spirite sălăşluiesc în această casă-labirint cu 160 de camere şi 2.000 de uşi. Coridoarele întortocheate şi scările care nu duc nicăieri au fost menite, probabil, să inducă în eroare spiritele.

Mai multe poze pe Mediafax.ro

Mlaştina Manchac, din Louisiana

Aici nu veţi întâlni vampiri sau fiinţe care îşi schimbă forma, ci foarte mulţi aligatori. Se spune că noaptea mlaştina Manchac este populată de fiinţe cum ar fi prinţesa voodoo Julie White şi vârcolacul Raougarou.

Copacul folosit pentru spânzurătoare şi cimitirul Frenier sunt alte două locuri bântuie în această zonă.

Tuol Sleng – Muzeul genocidului din Cambodgia

Lăzi pline cu oase umane şi o masă de tortură se află printre exponatele înspăimântătoare de la fosta Închisoare 21 din Phnom Penh.

Colecţiile de aici reprezintă un omagiu adus celor 17.000 de oameni închişi în timpul regimului terorii condus de khmerii roşii (1975 - 1979).

După ce erau interogaţi şi torturaţi, mulţi prizonieri erau apoi duşi la centrul de exterminare Choeung Ek.

Imaginile alb-negru care acoperă pereţii celulelor prezintă atrocităţile la care au fost supuşi bărbaţi, femei şi copii deopotrivă.

Hotelul Stanley din Colorado

Celebrul scriitor Stephen King a petrecut un weekend la acest hotel, în 1973. Groaza trăită în urma plimbărilor prin hotelul aproape pustiu l-a inspirat să scrie romanul “Strălucirea” (The Shining).

O adaptare pentru marele ecran a romanului rulează, în zilele noastre, în camerele oaspeţilor. Hotelul Estes Park a speriat oaspeţi ca Stephen King timp de peste un secol. Între “rezidenţii paranormali” se află un bărbat care cântă la pian şi nişte copii care fac farse la etajul al patrulea.

Isla de las Muñecas, din Mexic

Aceasta poate fi considerată versiunea mexicană reală a filmului “The Ring”. “Insula păpuşilor” a fost creată de un ţăran bântuit de amintirea unei fetiţe al cărei trup a fost adus pe malurile insulei sale de apele lacului Xochimilco, în apropiere de Mexico City.

Pentru a împăca spiritul acesteia, dar şi pe cele ale altor copii morţi, ţăranul dornic să scape de coşmaruri a adunat sute de păpuşi vechi, unora lipsindu-le ochii, altora membrele sau chiar capul. Ele au fost agăţate de copaci şi legate cu fire, în jurul insulei.

Pripiat, în Ucraina

Evacuat după dezastrul nuclear de la Cernobîl, din 1986, acest oraş din nordul Ucrainei este cel mai mare oraş-fantomă din lume.

În jur de 50.000 de oameni trăiau aici înaintea exploziei. Astăzi, blocurile de locuinţe, şcolile, spitalele şi parcurile de distracţii sunt pustii.

Specialiştii consideră că este nevoie de cel puţin 20.000 de ani pentru ca zona să fie locuită din nou în siguranţă.

Laguna Truk, din Micronesia

Şaizeci de nave japoneze de război şi 275 de avioane zac pe fundul lagunei cu ape turcoaz, fiind cel mai mare cimitir marin din lume şi una dintre cele mai fascinante atracţii subacvatice.

Scufundată în timpul unei acţiuni îndrăzneţe efectuată de americani, în 1944, această flotă-fantomă este un paradis pentru scufundători. Dar nu şi pentru cei slabi de inimă, deoarece se spune că cei peste 3000 de marinari care au pierit odată cu flota încă mai bântuie rămăşiţele de pe fundul apei.

Catacombele Parisului

Capitala Franţei oferă trei locuri subterane bântuite. Ma întâi, catacombele pline cu scheletele a peste 6 milioane de francezi, multe aranjate în poziţii macabre.

Apoi, pentru pasionaţii care nu se tem de rozătoare, există canalizarea, veche de 700 de ani. Nu în ultimul rând, carierele de piatră subterane ale oraşului pot fi explorate în cadrul unor tururi neoficiale (mai precis, ilegale).