Geologii rusi au descoperit in 1978 o familie care se ascundea in pustietatea Siberiei.

În 1936, Karp Lykov, membru al unei secte ortodoxe fundamentaliste, și-a luat soția și cele două fiice în vârstă de 9 și, respectiv, 2 ani de zile și s-a refugiat în taigaua siberiană de teama persecuțiilor. În sălbăticie, cuplul a mai conceput doi copii, în anii '40.

La sosirea cercetatorilor copiii nu mai vazusera alti oameni si nici nu stiau că exista alte țări în afară de Rusia sau că oamenii traiesc in orase "inghesuiti" in niste cladiri inalte.

Cuplul impreuna cu copiii au supravietuit doar cu ce le-a oferit padurea. Au vanat, au mancat radacini si au cultivat cateva plante medicinale.

Cand geologii rusi i-au descoperit in 1978, doar Karp Lykov si cei 4 copii mai erau in viata, sotia acestuia murind de pneumonie in '76.

Chiar dacă Lykov nu i-a crezut pe oamenii de știință că americanii au reușit să ajungă pe Lună, s-a împăcat cu ideea că oamenii reușiseră să trimită sateliți în spațiu. "Am văzut asta încă din anii '50, când stelele au început să traverseze repede cerul", le-a spus bătrânul.
 

Cercetatorii rusi au incercat sa-i ajute la inceput cu diferite alimente, dar batranul a acceptat greu. Intr-un final a primit doar sare, cutite, furculite si faina, iar din când în când, membrii familiei Lykov veneau în tabăra geologilor pentru a se uita la televizor.

In 1988 Lykov a murit de batranete, in somn, iar 3 dintre cei 4 copii se stinsesera in 1981 din cauza bolilor. Cea de-a patra fiica, Agafia, traieste si astazi singura in taigaua siberiana, are 70 de ani.