Un nou studiu sugereaza ca barbatii care sunt sumar imbracati sunt considerati ca fiind mai sensibili, dar mai putin inteligenti decat barbatii care sunt complet imbracati.

Iata ca femeile ii judeca pe barbati in acelasi fel in care si barbatii le judeca pe femei.

Cercetarea, publicata de Live Science releva faptul ca barbatii care poarta mai putine haine pe ei, sau care isi arata mai mult pielea nu sunt neaparat priviti ca obiecte fara minte, explica cercetatorul Kurt Gray, psiholog la Universitatea din Maryland.

"Un lucru important dezvaluit de studiul nostru este faptul ca, spre deosebire de cercetarile anterioare, a noastra este valabila pentru ambele sexe", a spus Gray.

Ce a facut un barbat, dupa ce a pierdut inelul de logodna al sotiei

Aceste experimente au inclus atat voluntari de sex masculin cat si de sex feminin care au primit un chestionar, impreuna cu o fotografie si au fost pusi sa faca o descriere a unui barbat si unei femei, care au fost prezentati atat topless, cat si imbracati pana in gat.

Un alt experiment a solicitat voluntarilor sa se uite la fotografii "ca in cazul in care acestea ar fi fost postate pe un site de online dating, concentrandu-se pe atractivitatea pozelor".

In plus, li s-a cerut sa se uite la fotografiile respective si din punctul de vedere al angajatorului - daca omul respectiv ar fi capabil mental de a avea un job respectat.