Conform acuzaţiilor britanicilor nemulţumiţi, care au lansat chiar un protest oficial, gazdele române ar fi folosit "o momeală specială" ca să ajungă pe primul loc în competiţie, informează Daily Mail.

În secret faţă de echipa Angliei, România ar fi petrecut aproximativ cinci luni hrănind peştii din Lacul Corbu cu o reţetă specială, scrie The Independent.

Englezii au povestit presei britanice cum nu au putut face altceva decât să privească descurajaţi cum crapii muşcau momeala gazdelor, care au folosit "boilies", un amestec de făină, ouă şi arome.

crap

 

Şeful echipei Korda England Carp, Ian Huntington, a spus că metoda discretă contravine spiritului fair play, recunoscând, totuşi, că nu poate fi calificat drept trişat, din moment ce românii nu au încălcat nicio regulă.

"Lecţii grele au fost învăţate şi pentru noi a fost foarte dificil să ne punem pe picioare după acest eveniment", a spus Huntington pentru The Independent, adăugând că membrii echipei au fost profund dezamăgiţi de rezultatul concursului.

Potrivit britanicului, românii şi-ar fi creat un avantaj folosind momeală cu care hrăniseră anterior peştii. "În două ore de la startul competiţiei am început să ne punem întrebări în legătură cu momeala".

crap

 

Din nefericire pentru englezi, alte echipe din competiţie au aflat de ideea românilor şi şi-au făcut provizii din momeala locală. În perioada de repetiţii dinaintea concursului, începând cu luna mai, membrii celorlalte echipe au observat momeala agăţată de bărcile românilor.

Românii au dominat evenimentul mondial, câştigând aurul pe echipe şi la individual. Bulgarii s-au clasat următorii, iar Serbia a ajuns pe locul al treilea după ce ambele ţări au folosit tipul special de momeală.

Conform site-ului oficial al competiţiei, faptul că ediţia din acest an a evenimentului a fost organizată în România este "o consecinţă naturală a rezultatelor bune obţinute constant de reprezentanţii ţării care au participat la această competiţie: două medalii de argint (2004 şi 2008) şi o medalie de bronz (2005) pentru competiţia pe echipe, precum şi două medalii de argint şi două de bronz pentru concursul individual".