50 de zile pentru 50 de ani” este numele manifestului floral unic lansat de Nicu Bocancea, master florist internațional. Cel mai premiat român din industria florilor la competițiile internaționale de profil, a pornit, cu ajutorul construcțiilor florale, un manifest pentru normalitate și frumos. În 50 de episoade, Bocancea vrea să atragă atenția asupra unor reguli sau nereguli din jurul său și să-i încurajeze pe oameni să se gândească mai mult la ce pot face pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc.

În fiecare zi, timp de 50 de zile, ne vom folosi de vocea și de frumusețea florilor pentru a spune povești din București, unele dulci, altele amare, însă toate spuse în cel mai colorat și pur mod cu putință, cu ajutorul construcțiilor florale. La fiecare pas găsim lucruri de semnalat sau de îndreptat, iar florile reprezintă cel mai frumos instrument pentru a o face”, dezvăluie Nicu Bocancea, membru al FLOOS, asociația celor mai buni 30 de floriști ai lumii.        

Groapa din asfalt, din mijlocul străzii, în care se împotmoleau toate mașinile care treceau, a fost acoperită de flori

Bagajul de griji și incertitudini al acestui început de an școlar a fost transformat în ghiozdane vesele, pline cu vise și energie pozitivă

1.000 de mucuri de țigară, aruncate pe stradă, au fost transformate într-o construcție florală spetaculoasă

Banca gri de la kilometrul 0 al Bucureștiului a fost transformată într-o oază verde de relaxare pentru trecători

Un tramvai a fost împodobit cu flori pentru a aduce zâmbete călătorilor

Poarta cărților din flori a fost plasată în prima zi de școală, la intrarea în curte, pentru ca elevii să treacă prin ea

Manifestul florilor, denumit de creatorul său “50 de zile pentru 50 de ani”, a apărut ca cel mai constructiv mod de a sărbători 50 de ani de când familia lui Nicu Bocancea a început să scrie istorie în industria florilor din România.

Părinții mei lucrează cu flori și din dragoste pentru ele din 1970, adică de fix 50 de ani. Au trecut prin comunism, prin Revoluție, post-Revoluție, democrație și pandemie, înconjurați de flori și încercând, prin florăriile lor și prin dedicarea cu care au dezvoltat afacerea de familie, să înfrumusețeze și să înveselească viața românilor”, mărturisește Nicu Bocancea.

Alături de fratele său, Cosmin Avrămiță, a primit moștenirea și misiunea de a duce România cât mai sus pe harta mondială a floristicii.   

Episoadele manifestului din flori au avut zeci de mii de reacții de apreciere, distribuire și susținere în online atât din România, cât și de peste hotare. Întregul Manifest al florilor, cu episoade zilnice, poate fi urmărit pe canalele oficiale de Facebook și Instagram ale artistului Nicu Bocancea. 

Vezi și VIDEO: Masked Singer România - INNA și Codin pe dublu sens