După ce bărbatul urmărit în Arizona (sud-vest) şi-a tras un glonţ în tâmplă, postul a revenit imediat cu imagini ale jurnalistului din platou, Shepard Smith, care striga "Tăiaţi, tăiaţi, tăiaţi!".

În urma unei scurte pauze publicitare, Shepard Smith a cerut pe un ton egal scuze telespectatorilor.

"Am creat o întârziere de cinci secunde", a explicat el. "Deci puteam vedea în studio ceea ce se petrecea cu cinci secunde înaintea voastră, pentru a putea întrerupe transmisiunea dacă se petrecea ceva. Însă ne-am blocat, ne pare foarte rău", a spus el.

"Nu trebuia să vedem acest lucru la televizor, îmi cer scuze personal pentru ceea ce s-a întâmplat", a continuat jurnalistul. "Vedem multe lucruri pe care nu vi le arătăm, deoarece nu este potrivit, este rău. Acesta a fost un lucru rău şi nu se va repeta sub responsabilitatea mea. Îmi pare rău", a insistat el.

Postul difuza de mai multe minute imagini înregistrate dintr-un elicopter cu un vehicul care circula cu viteză pe autostrăzi din Arizona, în apropiere de oraşul Phoenix. Postul local afiliat la Fox News a precizat că poliţiştii urmăreau o maşină de mai mult de o oră, fără ca aceştia să fie vizibili pe ecran.

După ce a încetinit, vehiculul a intrat pe un drum adiacent. Un bărbat purtând un tricou a ieşit, ulterior, din maşină şi a început să alerge pentru ca să se ascundă după nişte copaci.

În acel moment şi-a îndreptat un pistol la tâmplă, după care s-a prăbuşit. În acelaşi moment, postul a întrerupt transmisiunea revenind în studio, dar telespectatorii au putut să vadă întreaga scenă.

Nicio precizare nu a fost oferită imediat cu privire la starea de sănătate a fugarului.

VEZI VIDEO AICI

Pe Internet, telespectatorii au comentat pe larg acest fapt divers, dar şi apetitul a numeroase posturi americane de a difuza aceste curse de urmărire prin imagini transmise din elicopter.

"Această înregistrare video este o informaţie, neplăcută, dar o informaţie. Puteţi opta să o priviţi sau nu, dar este o informaţie", a scris site-ul de informaţii Gawker, care a postat înregistrarea video a sinuciderii.

"Atunci când am auzit că (postul) Fox News a difuzat o sinucidere, care a fost primul lucru pe care l-am făcut cu toţii? Să căutăm pe Internet", adaugă autorul articolului.

"Singurul motiv pentru care sunt difuzate aceste urmăriri este că se speră că va avea loc un accident. A arăta violenţa de dragul violenţei nu este o informaţie. Şi mă îndoiesc, sincer, de această poveste cu întârzierea", a comentat un navigator pe Internet.