Nea Ion Negrila a ajuns sa locuiasca pe strazile din Capitala dupa ce casa i-a ars din temelii, iar familia l-a abandonat complet si nici pensie nu mai primeste. Batranul isi ducea traiul in conditii inumane insa a refuzat sa cerseasca si demnitatea nu i-a permis sa accepte mila altora.

 

Un tanar care a aflat povestea batranului a publicat cateva imagini pe pagina sa de Facebook, cerandu-le binevoitorilor sa-i dea o mana de ajutor batranului. Tot pe reteaua de socializare a fost infiintat un grup al celor care doreau sa contribuie pentru o noua locuinta in care sa se mute nea Ion.

In doua saptamani, doi tineri au strans 1.000 de euro, au facut rost de un container pe care l-au amenajat cat mai primitor, pentru a servi drept noua locuinta a batranului. In interior, oamenii au pus un pat, o masuta cu doua scaune, un fotoliu si i-au facut chiar si o camara unde sa-si tina cateva provizii.

Contul in care oamenii pot dona ramane in continuare deschis, iar cu banii stransi tinerii vor sa construiasca si un gard in jurul containerului, pentru a-l proteja pe batran de raufacatori.