Astfel, trebuie să alegi cele mai bune materiale pentru sezonul cald, ținutele mai lejere, șosetele invizibile, culorile deschise și să nu uiți de accesorii. 

Tricouri și cămăși

Materialele sintetice se lipesc de piele și favorizează transpirația excesivă. Pentru partea superioară a corpului, respectiv cămăși, tricouri polo și clasice, atunci când este foarte cald sunt de preferat inul și bumbacul lejer. Inul este extrem de confortabil, chiar dacă este dificil de călcat. Acest material natural neutralizează mirosurile și permite aerului să circule, având și rol de termoreglare. Inul nu încălzește corpul, nu se deformează nici după foarte multe spălări și nu intră la apă. În plus, este un material ecologic, deoarece transformarea fibrelor în țesătură nu necesită niciun proces chimic.

Bumbacul este, de asemenea, o alegere foarte potrivită pe timp de caniculă, mai ales versiunea mai ușoară, aerisită, de tip „seersucker”. 

Pantaloni

Evită jeanșii și pantalonii tip chino care sunt confecționați din materiale foarte groase, dense. Alege pantaloni din țesăturile cele mai ușoare, naturale, dar care totuși își păstrează forma. Există pantaloni tip chino ușori, de vară, și chiar jeanși din țesături mai subțiri. 

Dacă este vară, poți purta pantaloni scurți, aceștia fiind o alegere evidentă. Dar cum poți să îi porți cu stil? Specialiștii îți recomand să ții cont de trei aspecte: îndoaie ușor tivul, pentru o notă casual elegant. Alege un model bine tăiat, slim, dar nu skinny, care îmbrățișează coapsa fără să fie mulat. Pare mai șic și, cel mai important, permite corpului tău să respire. Nu în ultimul rând, pantalonii scurți trebuie să se oprească deasupra genunchiului, dar să nu fie nici prea scurți și prea strâmți. 

Sacouri

În ceea ce privește sacourile, dacă ești obligat sau îți place să le porți și vara, alege un model lipsit de structură, adică fără întărituri la umeri, necăptușit la spate. Optează pentru țesături lejere, precum amestecul din lână fină, in și mătase.

Accesorii

Accesoriile sunt acele elemente care desăvârșesc ținuta, iar pe timpul verii, unele – precum ochelarii de soare – sunt obligatorii. Nu numai că îți protejează vederea de razele puternice, ci dau și o notă șic ținutei. 

Pălăriile de vară, precum cele tip panama, sunt, de asemenea, accesorii de luat în seamă. Indiferent de tipul de pălărie/ șapcă/ bască ales, trebuie să știi că acest accesoriu este foarte util pentru a evita insolațiile și arsurile solare. 

În ceea ce privește încălțările, cele mai potrivite pentru vară sunt cele din pânză și mocasinii, iar aceștia din urmă se poartă neapărat fără șosete. Păstrează papucii de tip flip-flops pentru piscină sau plajă. 

Dacă alegi încălțăminte sport sau casual, poartă șosete invizibile, din bumbac subțire. În schimb, atunci când porți costum, alege șosete de lungime medie, din țesături aerisite, clasice. 

Culori deschise

Toată lumea știe că nuanțele închise absorb cel mai mult căldura. Așadar, în perioadele de caniculă, uită de albastru închis și negru. Alege alb, crem și albastru deschis. Include în garderobă pantalonii albi și cămășile albe sau albastru deschis.

Croieli lejere

Croiala hainelor este la fel de importantă ca țesăturile și culorile. Corpul are obiceiul să se umfle din cauza căldurii excesive. Alege haine cu croieli mai lejere sau ușor mai mari, pentru că sunt mai răcoroase și mai confortabile. 

Pentru a-ți pregăti corpul să înfrunte canicula, fă un duș călduț dimineața. În restul zilei, ai grijă să te hidratezi corespunzător, mai ales cu băuturi mai degrabă calde, care sunt mult mai eficiente în a te ajuta să lupți cu căldura decât cele cu gheață. 

Sursa foto: Pexels