"Până în jurul vârstei de 32 de ani, obişnuiam să fac munci lipsite de importanţă într-un magazin general. Trebuia să aleg hainele care urmau să fie expuse în vitrină. Nu trebuia să muncesc din greu, pentru că arătam bine.

Directoarele magazinului obişnuiau să mă favorizeze, făcând astfel ca lucrurile să fie foarte uşoare pentru mine", a declarat Giorgio Armani.

Giorgio Armani

 

Designerul italian, în prezent în vârstă de 78 de ani, a ajuns însă după o vreme la concluzia că dacă va continua în acest fel nu va putea să obţină nici împliniri profesionale, nici respectul colegilor de breaslă.

"Am înţeles că nu mai puteam şi că nu mai doream să trăiesc aşa - din firimiturile acestei meserii frumoase, fără să muncesc din greu, fără să îmi asum riscuri, fără să lupt pentru asta.

Giorgio Armani

 

Am învăţat să lucrez în toate subdomeniile acestei profesii. Mai întâi, m-am dedicat în exclusivitate designului de modă, pentru că aveam un partener care se ocupa de toate aspectele economice şi practice.

Iar apoi, când partenerul meu (Sergio Galeotti, n.r.) a murit, a trebuit să mă ocup singur de toate. A trebuit să mă trezesc cumva şi acest lucru m-a făcut să fiu ceea ce sunt azi", a spus Armani într-un interviu acordat La Reppublica.

Giorgio Armani, născut pe 11 iulie 1934 la Picenza, este unul dintre cei mai renumiţi designeri din lume.

Deşi a studiat iniţial medicina, a preferat se se îndrepte spre arta fotografică şi apoi spre modă. A lucrat vreme de şapte ani la departamentul vestimentar al magazinului general Le Rinascente.

Giorgio Armani

 

Din 1961 până în 1970 a lucrat ca designer al casei de modă Nino Cerruti, iar în 1974 şi-a deschis, împreună cu Sergio Galiotti, propria casă de modă, Armani.

Succesul a venit aproape instantaneu, creaţiile sale s-au vândut imediat, iar renumele designerului italian, supranumit "Il Maestro", a căpătat rapid o faimă greu de egalat. În 2012, averea designerul italian era estimată la 7 miliarde de dolari.