Cat timp tot ceea ce mancam este manipulat pentru a creste mai mare, mai frumos, mai caustic pentru daunatorii naturali, mai rezistent la seceta, umiditate exagerata sau la transport si este hranit cu saci de chimicale… doar nu te astepti sa mai traiesti cat au trait bunicii tai…

Dupa cum spuneam acum cateva nopti, cand mi-a lipsit carligul, soata a fost plecata la tara, la bunicii ei. Care este regula de baza cand te intorci de la tara? Toata familia care e acolo te indoapa si-ti umple si desaga cu tot ce e bun prin batatura.

- Stai sa le iau gatul la gainile astea doua, sa faceti niste ciorbe din alea bune, ia si urda asta ca-i d-aia buna, facuta de noi. Ia rosii, castraveti, si niste patrunjel, toate din spatele casei. Oua aveti? E, aveti din alea de la supermarcheti, de plastic, ia un carton de oua de tara, sa-mi pomenesti gainile!… si treaba merge mai departe pana cand portbagajul tau, care la dealerul auto suna incapator cu cei 500 de litri ai lui, geme de inghesuit ce e.

Asa s-a intamplat si de data asta, s-au intors de la tara ca pe vremuri. Cine a fost beneficiarul ascuns al portbagajului supraaglomerat? :D Subsemnatul!

Si m-am bucurat pana am luat prima gura dintr-o rosie. Nu de alta dar intr-o secunda mi-au trecut prin fata cateva zeci de cadre din copilarie (unul anume mi-a facut mare bucurie: eram cu sor’mea la Strandul Vacaresti, stateam pe patura si mancam branza cu rosii si franzela sincera). Nu mi-au defilat imaginile prin fata pentru ca tocmai decedam ci pentru ca… am simtit, dupa atata timp, ce gust trebuie sa aiba rosia.

CITESTE AICI CONTINUAREA