Respectivul buncăr se află îngropat la 12 metri sub rampa de lansare pentru rachetele Saturn V, folosite în cadrul programelor Appolo şi Skylab.

Buncărul, care putea adăposti 20 de persoane pentru o zi, a fost proiectat pentru a putea fi accesat prin intermediul unui tobogan, în cazul în care racheta ar fi fost în pericol să explodeze.

Buncărul, proiectat cu o uşă de metal de 15,2 cm grosime, ar fi rezistat temperaturilor de 1.370 de grade Celsius şi sferei de foc de 430 de metri lăţime care ar fi urmat unei eventuale explozii.

În interiorul buncărului, astronauţii şi ceilalţi membri ai echipajului aveau 20 de scaune, pături anti-foc şi rezerve de oxigen. Daily Mail scrie că buncărul era construit mai degrabă pentru echipajul de la baza rachetei, nu pentru astronauţi, deoarece era greu de crezut că aceştia pot coborî din vârful rachetei, în cazul unei probleme.

Saturn V sunt cele mai mari, grele şi puternice rachete construite de om, având 5 motoare care dezvoltă 32 de milioane de cai-putere fiecare şi ard 2.720 de kilograme de combustibil pe secundă.