Staţiunea a fost închisă în 2008, după ce o turistă sud-coreeană a fost împuşcată de gărzile nord-coreene, informează dailymail.co.uk.

În prezent, Coreea de Nord a anunţat că va redeschide complexul pentru turiştii din ţara vecină, oferindu-le familiilor despărţite de războiul coreean şansa de a se revedea.

Kumgang

 

Oficialii de la Seul au declarat că 100 de oameni din Coreea de Nord şi 100 din Coreea de Sud se vor întâlni în septembrie în staţiunea montană.

Ministrul sud-coreean pentru Unificare Naţională, Kim Hyung-Suk, a declarat că redeschiderea complexului va reda cetăţenilor posibilitatea să facă reuniuni de familie.

Kumgang

 

Între anii 2000 şi 2010, peste 22.000 de coreeni s-au reunit cu familiie lor la Kumgang.

Kumgang

 

Veniturile din turism aduse de sud-coreeni în Kumgang se ridicau la 20 de milioane de dolari pe an. Însă, în iulie 2008, Park Wang-ja, o turistă sud-coreeană în vârstă de 53 de ani, a fost împuşcată mortal de gărzile nord-coreene, când a intrat într-o regiune militară. În urma incidentului, turismul din sud a fost interzis.

Kumgang

 

Kumgang are numeroase hoteluri, terenuri de golf şi chiar plaje, staţiunea fiind într-o zonă de munte de 520 de kilometri pătraţi.

Mai multe poze aici