Femeile care se îmbracă în ţinute de culoare roşie la prima întâlnire sunt mai atrăgătoare decât cele care poată haine de alte culori, de exemplu galben, şi au şanse mai mari să intre într-o relaţie.

Sondajul a inclus 1.128 de femei şi 1.232 de bărbaţi din Marea Britanie, toţi fiind implicaţi într-o relaţie la momentul chestionării lor.

Subiecţii de sex masculin au fost mai întâi întrebaţi dacă îşi amintesc ce anume purtau partenerele lor la prima întâlnire, iar 92% dintre aceştia au răspuns afirmativ.

Când au fost întrebaţi ce culoare le-a făcut cea mai puternică impresie la prima întâlnire şi ce anume purta partenera lor actuală la întâlnirea respectivă, 27% dintre bărbaţi au răspuns că partenera lor purta o ţinută de culoare roşie.

Conform sondajului, culoarea cea mai indicată pentru a atrage un bărbat la prima întâlnire este roşul aprins, iar culorile care trebuie evitate în asemenea situaţii sunt galben şi maro.

Pe de altă parte, femeile se simt mai atrase de bărbaţii care poartă haine în nuanţe de cenuşiu, în timp ce rozul şi galbenul nu le fac deloc o impresie bună.