Acest nou tip de cartofi are cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi.

Având 270 de calorii la o porţie mică, acest nou tip de cartofi are cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi, preparaţi până acum, care au 340 de calorii, precizează Burger King.

De asemenea, noii cartofi pai au cu 40% mai puţine grăsimi decât cei preparaţi de competitorul McDonald’s, asigură reprezentanţii Burger King, care au făcut cunoscute modificările pentru o porţie de 70 de grame. Astfel, noii cartofi pai au 6,3 grame de grăsimi faţă de 11,2 cât au ceilalţi cartofi şi 150,5 calorii spre deosebire de 226,8.

"Noi ştim despre clienţii noştri că vor să aleagă ce este mai bun pentru ei, fără să fie schimbat gustul", a declarat Alex Macedo, preşedintele reţelei Burger King din America de Nord.

Potrivit lui Alex Macedo, "micile schimbări pot avea un impact mare", acesta considerând că acest nou produs va fi la fel de bine primit cum au fost sucurile light.

Cartofii şi uleiul sunt în continuare ingredientele principale, însă o nouă tehnică - ţinută secretă - permite cartofilor să absoarbă mai puţin ulei, lăsându-i "crocanţi la exterior şi moi în interior", au explicat reprezentanţii Burger King.

Un client din doi comandă cartofi prăjiţi, ajungând astfel ca, în fiecare lună, să fie luate 56 de milioane de comenzi, potrivit Burger King, al treilea jucător mondial în sectorul fast-food, după McDonald’s şi KFC.

Industria fast-food este, în mare parte, responsabilă de problemele cu obezitatea, cunoscute în Statele Unite ale Americii, unde un adult din trei şi un copil din cinci suferă de obezitate.