Patru din zece bărbaţi ajung să sufere de disfuncţii erectile după şase luni de raporturi intime programate, în care un cuplu se străduieşte să conceapă un copil.

Probabil şi mai şocant este faptul că 10% dintre bărbaţii care încearcă să facă un copil cu partenera ajung să fie infideli.

“Medicii ar trebui să-şi dea seama de potenţialul dăunător al raporturilor intime programate asupra bărbaţilor. Atât femeile cât bărbaţii ar trebui să ia în calcul riscul disfuncţiilor erectile şi al sexului extramarital”, se arată în studiul publicat în Jurnalul de Andrologie.

Niciunul dintre cei 400 de bărbaţi participanţi la experimentul în care le-a fost analizat comportamentul sexual timp de şase luni de zile nu prezentaseră disfuncţii erectile în trecut.

Specialiştii le recomandă cuplurilor care vor să aibă un copil să-şi programeze raporturile intime pentru o perioadă de nu mai mare de trei luni de zile, după care să ia neapărat o pauză.

Efortul de a concepe un copil pune o presiunea foarte mare asupra ambilor parteneri, care ajung să recurgă adesea la tot felul de tratamente şi tehnici care să le mărească şansele de a avea un copil.

Un studiu anterior arăta că femeile care consumă două ceşti de ceai pe zi au cu 27% şanse de a rămâne însărcinate, în timp ce femeile care consumă băuturi acidulate îşi reduc şansele de a avea un copil cu 20 de procente.