Dupa mai bine de doua decenii in care a rezolvat cu succes cele mai incalcite mistere, Hercule Poirot se pregateste sa-si ia la revedere de la fanii serialului. ITV, canalul de televiziune care difuzeaza serialul in Marea Britanie, a anuntat ca ultimul episod va fi difuzat pe 13 noiembrie.

"O discutie intre 2 prieteni avea sa devina un fenomen international despre care toata lumea vorbeste acum": MOVEMBER

In timpul celor 13 sezoane difuzate pe parcursul a 24 de ani, "Hercule Poirot" a gazduit 1.124 de actori, iar pentru unii dintre ei serialul a insemnat inceputul unei cariere de succes. Damian Lewis, actorul din "Homeland", serial care va fi difuzat si la ProTV incepand cu 4 noiembrie, de la 23.05, Emily Blunt sau Peter Capaldi au aparut in Poirot.

Pentru ultimul episod, celebrul detectiv se va reintalni cu vechiul sau prieten Capitanul Fraser, pentru a rezolva impreuna o crima. Nu va lipsi din peisaj nici detectivul Hastings.

David Suchet a vorbit despre socul pe care fanii serialului il vor avea cand il vor vedea pe Poirot imabatranit, in scaunul cu rotile. "Este un soc si asa si trebuie sa fie atunci cand il vezi pe Hercule asa, deoarece episodul este bazat pe singurul roman in care Agatha Christie l-a imbatranit pe Poirot. L-a mentinut ca la inceput mult timp, apoi, dintr-o data, in "Curtain", Poirot este acest batranel micurt", a povestit actorul.

Fanii serialului si-au exprimat dezamagirea pe Twitter: "Ce? NU vreau sa se termine. David Suchet este un actor magnific", "Am investit atat de mult timp si suflet in acest serial incat simt ca o parte din mine va muri odata ce ultimul episod va fi difuzat".