La varsta de 27 de ani, Chris Gardner traia impreuna cu fiul sau pe strazile din San Francisco, California. Acesta urma un curs pentru deprinderea meseriei de broker, insa nu avea destui bani pentru a-si putea inchiria un apartament.

Barbatul obisnuia sa doarma in gara, in parcuri, pe scarile bisericilor ori chiar pe podeaua unei toalete publice si isi permitea sa manance o data pe zi.

In ciuda situatiei extrem de dificile, acesta nu s-a dat batut niciodata si a ajuns acum, multi ani mai tarziu, sa aiba o avere de 60 de milioane de dolari.

Povestea lui Chris Gardner a devenit cunoscuta in intreaga lume, fiind de asemenea subiectul unui film: The Pursuit of Happyness, bazat pe cartea sa autobiografica.

La 27 de ani traia pe strazi, la 62 e milionar in dolari si ii invata si pe altii cum sa reuseasca

Chris Gardner a reusit, dupa multe incercari, sa obtina un post de broker si a inceput sa tranzactioneze actiuni pe bursa, angajatorul sau nefiind interesat, la interviu, faptul ca acesta nu avea un acoperis deasupra capului.

Ulterior, acesta si-a deschis prima firma de investment, al carei obiect de activitate a fost tranzationarea actiunilor pe bursa americana - Gardner Rich.

Astazi, Gardner are o avere de invidiat si strabate lumea pentru a-i invata si pe altii cum sa reuseasca in viata, conducand, de asemenea, campanii de ajutorare a celor saraci ori de combatere a violentei conjugale.

Chris Gardner a vorbit intr-un interviu acordat BBC despre viata sa, spunand: "Nu as schimba nimic. Am trecut prin durere si prin greutati inca din copilarie, totul pentru ca familia mea, copiii mei, sa nu treaca prin aceeasi situatie.

De cand aveam 5 ani, mi-am spus: Copiii mei vor stii cine e tatal lor si se vor mandri cu asta", a spus Gardner, care nu si-a cunoscut niciodata tatal biologic.

In ciuda faptului ca a crescut fara tata, intr-o familie dezorganizata, acesta spune ca a avut un model in mama sa.

"Am avut o mama de moda veche, care mi-a spus in fiecare zi ca nu trebuie sa ma dau batut. Am crezut-o si am dat intotdeauna 100% din ce am putut. Mama mea mi-a spus ca intr-o zi voi avea un milion de dolari", mai spune el.

Gardner a mai povestit pentru BBC ca s-a decis sa devina broker atunci cand, stand intr-o parcare, a vazut un barbat care isi parca Ferrari-ul.

"L-am intrebat cu ce se ocupa si mi-a spus ca este broker", a mai spus acesta.

Filmul The Pursuit of Happyness, cu Will Smith in rol principal, are ca subiect povestea de viata a lui Chris Gardner. Pentru acest rol, Will Smith a fost chiar nominalizat la premiul Oscar.

Din nefericire, la 6 ani de la aparitia filmului, in 2012, sotia lui Gardner a incetat viata, la varsta de doar 55 de ani.

"Dupa 3 decenii in care am practicat aceasta meserie, am realizat cat de scurta poate fi viata. Am decis ca trebuie sa fac altceva, sa ii ajut si pe altii sa reuseaca" - Chris Gardner.

La 27 de ani traia pe strazi, la 62 e milionar in dolari si ii invata si pe altii cum sa reuseasca