Lady Gaga promovează în videoclip Institutul Marina Abramovic (Marina Abramovic Institute/ MAI), o instituţie din New York rezervată artelor şi meditaţiei, informează music-news.com.

Aceaştă şcoală neconvenţională îi încurajează pe participanţi "să îşi crească nivelul de conştientizare asupra propriilor experienţe fizice şi mentale", potrivit site-ului MAI.

Lady Gaga a adoptat "metoda Abramovic" aparent fără niciun fel de efort în acest videoclip de două minute, intitulat "The Abramovic Method Practiced by Lady Gaga", care a fost postat miercuri pe contul MAI de pe platforma Vimeo.

Lady Gaga apare în poziţii bizare, într-un decor uneori înfiorător, adeoseori cu ochii acoperiţi. Însă ceea ce şochează de această dată nu este nuditatea cântăreţei, ci mai degrabă vocea ei: coloana sonoră a videoclipului este compusă dintr-o singură notă muzicală, pe care Lady Gaga o prelungeşte, scoţând un sunet gutural, cât mai mult (şi mai tare) posibil.

Artista sârbă, în vârstă de 66 de ani, a lansat proiectul Marina Abramovic Institute pe platforma de crowdfunding Kickstarter, unde speră să obţină donaţii de 600.000 de dolari până pe 25 august.

Această sumă este destinată renovării unei clădiri din New York, unde vor fi "prezentate şi conservate lucrări artistice de durată, precum dans, teatru, film, opera şi alte forme care ar putea să se dezvolte în viitor", potrivit comunicatului postat pe site-ul MAI.

Până joi, la prânz, proiectul iniţiat de Marina Abramovic primise donaţii în valoare de 232.661 de euro.