FILM

X-men:Days of Future Past
Regie: Bryan Singer
Distributie: Michael Fassbender, Hugh Jackman, Patrick Stewart

Titlul noului film se inspira de la benzile desenate publicate in 1981 in care este descris un univers distopic, unde mutantii sunt incarcerati in lagare. In acest Univers Kitty Pryde (jucata de Ellen Page in X-Men: The Last Stand) isi transfera mintea din viitor in prezent pentru a-i avertiza pe X-men de pericolul ce-i asteapta si a preveni Fratia Mutantilor Malefici a lui Mistique sa-l asasineze pe senatorul Robert Kelly.

X-Men: Days of Future Past are un scenariu scris de Simon Kinberg iar distributia ii va readuce pe Michael Fassbender, James McAvoy si Jennifer Lawrence in rolurile mutantilor principali, dar si celebrii actori din seria originala: Sir Patrick Stewart, Sir Ian McKellen, Hugh Jackman, Halle Berry, Ellen Page.

TEATRU

VINERI

Bani din cer - Teatrul de Comedie, ora 19:00

Bani din cer

Cu:
Mihai Bendeac
Mihaela Teleoacă
Dragoş Huluba
Delia Nartea
Şerban Georgevici
Marius Dogeanu
Eugen Racoţi

Regizor: Horaţiu Mălăele

SAMBATA

Sunt un orb - Cinema Patria, ora 20:00

Sunt un orb

Cu:
Horaţiu Mălăele

DUMINICA

Meşteşugul vieţii - Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, ora 19:00

Meşteşugul vieţii

Cu:
Răzvan Vasilescu
Dana Dogaru
Dan Aştilean

Regizor: Felix Alexa

Banchiza Urbana - Strada Lipscani

23 Mai ora 18:00 - 21:00

24 Mai ora 18:00 - 21:00

25 Mai ora 18:00 - 21:00

Banchiza Urbana - Strada Lipscani

Un teritoriu format prin inghetul masinilor si dezghetul accesului oamenilor in strada.

In perioada 23-25 mai, cu ocazia Romanian Design Week, Igloo media organizeaza Banchiza Urbana, un proiect derulat in parteneriat cu Energiea, Origo, Fundatia Friends for Friends si Interbelic. Evenimentul propune - pornind de la ideile promovate de celebrul arhitect Jan Gehl in cartile sale - transformarea strazii Lipscani 5-13, folosita in prezent ca parcare, intr-un loc de relaxare si socializare pentru locuitorii orasului.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.

Laibach - Spectre Tour - The Silver Church

Joi ora 19:30 - 22:30

Laibach

Laibach - emblematicul grup industrial/dark wave/avangarde & experimental, de origine slovena -, revine la Bucuresti pe 22 mai, intr-un turneu de promovare a celui mai recent album, “SPECTRE”, aparut in luna martie a acestui an. Evenimentul este organizat de club Control cu sprijinul The Silver Church Club.

Art Safari - Arta in dialog - 23 mai - Piata George Enescu

23 Mai ora 12:30 - 01:30

Art Safari - Arta in dialog - 23 mai - Piata George Enescu

12:30 - 13:30

Focus: Publicatii

Erotismul in arta romaneasca moderna si contemporana

O monografie extrem de ampla si bine documentata ce trateaza „Erotismul in arta romaneasca” atat din perioada moderna, cat si din cea contemporana, scrisa de Cosmin Nasui. Criticul de arta Pavel Șusara ne va prezenta dezideratele si incercarile impuse de un astfel de demers de sondare si cercetare a artei.

Cosmin Nasui Curator, critic de arta, manager cultural, Romania

Pavel Șusara Critic si istoric de arta, Romania

Mai multe detalii pe Orasulm.eu

Namaste India 2014 - Muzeul National al Satului

23 Mai ora 09:00 - 19:00

24 Mai ora 09:00 - 19:00

25 Mai ora 09:00 - 19:00

Namaste India 2014

Centrul Cultural „Rabindranath Tagore“ si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti va invita, in perioada 23-25 mai 2014, la cea de-a VI-a editie a festivalului „Namaste India“, un eveniment organizat in exclusivitate de romanii pasionati de cultura Indiei.

Diversitatea si numarul activitatilor din program creste de la an la an, festivalul oferind romanilor sansa de a descoperi o mare civilizatie a lumii in spatiul rustic ce evoca frumusetea patrimoniului rural al tarii noastre.

India vazuta prin ochii calatorilor romani

Iubim 2 Roti 2014 - Romexpo

24 Mai ora 10:00 - 18:00

Iubim 2 Roti 2014

Ajuns la a doua editie, evenimentul “Iubim 2Roti” este gandit ca o campanie de constientizare a prezentei vehiculelor pe doua roti in trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete. Ne dorim cu totii sosele mai sigure si promovam respectul reciproc intre participantii la trafic.

Evenimentul promite cea mai mare parada de pana acum din Romania, stunt show-uri, demonstratii trial, concursuri moto-velo, drive teste si concertele formatiilor Parazitii si Zdob si Zdub. Deschis tuturor pasionatilor pe doua roti, intrarea va fi libera, iar pe langa alte premii, participantii vor avea sansa sa plece acasa cu o motocicleta BMW F800R si o bicicleta BMW Cruise M-Bike, oferite in cadrul tombolei ”Iubim 2Roti”. Proiectul este organizat de Asociatia Moto Free Riders cu sprijinul BMW Motorrad Romania.

Noaptea Alba a Galeriilor 2014 - 418 Contemporary Art Gallery

23 Mai ora 19:00 - 04:00

Noaptea Alba a Galeriilor 2014

38 de galerii si 32 de spatii alternative si evenimente conexe va asteapta in data de 23 Mai 2014 in cadrul evenimentului Noaptea Alba a Galeriilor.

Aflat la cea de-a 8 a editie, acest eveniment, initiat si organizat de Asociatia Ephemair, dezvolta o platforma de comunicare si promovare a artelor contemporane emergente.

Dezvoltat cu precadere in Bucuresti, NAG urmareste extinderea si in alte centre urbane culturale importante din Romania, implicand astfel tinerii in fenomenul cultural al generatiei lor si oferindu-le un eveniment efervescent si dinamic, in programul caruia sint bineveniti sa participe si, mai ales, sa se implice.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.