1. Lipsirea de simturi

Cea mai crunta modalitate de tortura este sa-l privezi pe om de unul din simturile sale. In cazul de fata, cel torturat este legat la maini si ochi, i se baga dopuri in urechi si nas pentru a-l priva de 4 din cele 5 simturi - vaz, auz, miros si simtul tactil.

crima

 

Eficienta s-a dovedit a fi maxima in cazul acestei forme de torturi, victima neputand sa reziste fara aceste simturi.

2. Spanzurarea palestiniana

crima

 

In acest caz, victima este legata cu mainile la spate, iar acestea sunt ridicate si legate apoi de o grinda. Pentru ca suferinta sa fie si mai mare, de victima erau agatate greutati.

3. Interdictie la somn

Victima este obligata sa stea in pozitie verticala si oricand incearca sa doarma, este agresata fizic, supusa unor zgomote sau lumini puternice.

crima

 

Fostul prim ministru al Israelului, Menachem Begin povesteste din experienta personala ca foamea sau setea nu se compara cu lipsa somnului - "mintea o ia razna, iti tremura picioarele si nu te poti gandi decat la somn".

4. Temperaturi extreme

crima

 

Victima este dezbracata, bagata intr-o celula si expusa la temperaturi extreme - fie de 50 de grade Celsius, fie de sub zero grade. Aceasta tehnica este folosita si in ziua de azi.

5. Violul

Violul si sodomia sunt metode prin care victima este afectata atat fizic cat si psihic.

crima

 

Nu doar femeile cad victime acestei forme odioase de tortura, asa cum s-a observat in cazul torturilor din inchisoarea Abu Ghuraib, unde americanii au obligat prizonierii barbati sa intretina relatii sexuale intre ei.

6. Tortura cu apa

"Waterboarding" era o metoda inclusa intr-o lista CIA a tehnicilor de interogare. In acest caz, fata victimei este acoperita cu o carpa gaurita peste care este turnata o mare cantitate de apa.

crima

 

Aceasta tehnica declanseaza reflexul scufundarii specific mamiferelor ceea ce duce la dureri extreme, rani la nivelul creierului si al plamanilor si chiar oase rupte daca victima incearca sa se elibereze.

CIA refuza sa dea un raspuns oficial prin care sa spuna daca tehnica mai este folosita in continuare.

7. Linsajul

Linsajul este o forma de tortura prin care nu doar un individ, ci o intreaga gloata ia parte la torturarea victimei. Aceasta este spanzurata si apoi batuta pana la moarte.

crima

 

Acest gen de tortura a fost folosit in anii 50-60 in Statele Unite in conflictele rasiale, cele mai multe victime fiind de culoare.

8. Moartea prin 1000 de taieturi

Chiar pana in 1905, aceasta forma de tortura era folosita in China. Victima era taiata cu un cutit foarte ascutit. Intai erau taiati ochii pentru ca victima sa sufere si mai mult pe parcursul intregii proceduri.

crima

 

Urmau la rand urechile, nasul, buzele, degetele de la maini si de la picioare si in ultima instanta, mare parte a pielii. Intregul proces dura trei zile!