Poate ai reușit să-ți petreci vara așa cum îți doreai sau ai fost nevoit să-ți anulezi planurile, însă indiferent de scenariu, acum trebuie să te întorci cu forțe noi la birou sau să-ți reiei ritmul obișnuit de viață. Ține minte că perioada de toamnă este excelentă pentru a face schimbări majore, a te transforma în cea mai bună versiune a ta, dar și pentru a încerca lucruri noi. Iată câteva dintre aspectele pe care te poți concentra în această toamnă:

Apucă-te de drumeții

Dacă n-ai reușit să-ți iei concediul binemeritat pe timp de vară, toamna este un moment la fel de bun. Nu doar că vei reuși să te bucuri de mai puțină aglomerație și de natura schimbătoare, dar îți vei dori să profiți de ultimele zile cu soare călduros și să te apuci de mișcare. Drumețiile în această perioadă merită făcute dacă poposești pe deal, la munte sau în camping cu cortul ori cu rulota, așa că nu-ți lăsa prietenii acasă. Asigură-te că ai un echipament de calitate înainte de a porni în aventură și nu uita să alegi cei mai potriviți bocanci. În special dacă nu ești un fan al zilelor toride de vară, te vei putea delecta cu nopți răcoroase în aer liber, în jurul unui foc de tabără.

Reamenajează-ți locuința

Decorul casei tale îți va influența stările de zi cu zi mai mult decât crezi. Odată cu debutul sezonului rece vei avea nevoie de mai mult confort, căldură și inspirație. Mai ales dacă muncești de acasă până la finalul anului sau o perioadă mai lungă, vei avea nevoie de un spațiu care să te facă mai productiv și să-ți aducă beneficii pe toate planurile. Iarna poate veni ca o povară dacă te lași pradă stărilor negative, așa că va trebui să încerci să faci niște schimbări care îți schimbă perspectivele. Investește în echipamente și accesorii potrivite pentru munca pe care o depui la birou, schimbă piesele de mobilier care nu-ți mai transmit nimic și achiziționează un pat sau o saltea care te ajută să te odihnești temeinic. Odihna trebuie să devină principala ta preocupare dacă vrei să depășești cu bine sezonul rece din 2020.

Gătește mai mult acasă

Nu trebuie să fii pasionat de bucătărie pentru a te putea bucura de câteva rețete sănătoase pregătite în casă. Mâncatul în oraș nu doar că-ți va subția portofelul, dar te poate trage înspre un stil de viață nesănătos. Preparatele fast-food sunt o opțiune la îndemână atunci când nu ai timp sau inspirație pentru a comanda ceva sănătos, iar dacă locuiești în apropierea unui astfel de loc, vei fi mereu tentat. Învață câteva lucruri simple și fă-ți timp pentru sănătatea ta. Este important să fii conștient de rolul pe care alimentația îl are asupra sănătății psihice și să alegi doar produse care te pot influența în bine pe toate planurile. Inspiră-te din cărți cu rețete și investește într-un aparat de gătit precum un slow cooker, care te ajută să gătești simplu, fără griji și gustos.

Fă schimbări majore în această toamnă, dar oferă-ți suficient timp pentru a lua pauza pe care ți-o dorești și nu uita că toamna se numără bobocii. 

Sursa foto: pexels.com