Hamburgerii

70 la sută din carnea tocată de pe piaţă conţine un produs din carne de vită procesat ("pink slime") îmbibat în amoniac. "Pink slime" constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini.

hamburger

 

Puii crescuţi în fabrică sunt hrăniţi cu arsenic pentru a avea carnea mai roz.

Crenvurştii din hotdogi

Aceştia conţin conţin resturi de carne, grăsime, amestec de cereale, alcătuit la rândul lui din firimituri de pâine, ovăz şi făină.

miere

 

Mierea cumpărată din comerţ este, în majoritatea cazurilor, lipsită de polen, fiind bazată în principiu pe aditivi şi pe sirop de porumb.

iaurt

 

Iaurtul grecesc

Popular şi în România, iaurtul grecesc se obţine printr-un proces care lasă în urmă milioane de kilograme de deşeuri.

Creveţii

Dintre toate zonele în care se consumă fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importă 86 la sută din cantitatea totală, dar doar o cantitate de 0,1 la sută din cea totală este verificată în privinţa contaminării chimice. În 2004, în urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveţi, s-a descoperit că şase dintre acestea conţineau chimicale cancerigene.

maraschino cherries

 

Cireşele Maraschino

Conservate în zahăr şi folosite ca decoruri în cocktailuri şi produse de cofetărie şi gelaterie, cireşele Maraschino trec prin următorul proces: sunt decolorate, marinate în sirop de porumb şi apoi vopsite din nou în roşu.

In plus, brânza rasă din comerţ conţine fâşii de celuloză din lemn.