Care este explicatia? Foarte multi tineri s-au mutat din Capitala aglomerata si au devenit parinti.

O zona din vestul Capitalei era in urma cu opt ani doar un camp. In 2008 au aparut primele case, iar azi sunt peste 51 de blocuri, in care stau aproximativ 5.000 de oameni. Printre ei am gasit-o pe Bianca, mama lui Sebastian: "Cand am ajuns aici am descoperit ca sunt foarte multi tineri, 90% sunt familii tinere. El o sa creasca impreuna cu alti cred ca 1.000 de copii si lucrul asta chiar ajuta, se simte altfel cand ai un bloc plin de tineri, cu care poti vorbi".

La doar cateva blocuri distanta locuieste si Catalina, cu sotul si fetita ei de 5 luni. Si ei si-au dorit un cartier linistit, departe de zgomot si poluare.

Intr-unul din aceste cartiere rezidentiale din judetul Ilfov, doar in ultimii doi ani s-au nascut peste 100 de copii. Pentru ca parintii sa nu fie nevoiti sa-i duca in aglomeratia din Bucuresti, aici s-au construit locuri de joaca, o gradinita si chiar o scoala primara.

Tot in "curtea lor" locatarii au restaurante, magazine, farmacii, florarie, un SPA si mai multe piscine.

Cea mai dezvoltata ramane partea de nord a judetului. In Voluntari, Pipera, Otopeni sau Tunari, casele au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Campuri intregi s-au transformat in cartiere rezidentiale in care s-au mutat mii de oameni.

Din 2002 si pana acum numarul locuitorilor din Ilfov a crescut cu aproape 100.000.

''Toata lumea fuge de aglomerarile urbane, unde poluarea e si mare, traficul mai aglomerat, viata relativ mai scumpa", a spus Vladimir Alexandrescu, purtator de cuvant al INS.

Conform recensamantului, judetul Ilfov este singura zona din tara care a inregistrat in ultimii zece ani o crestere constanta de 29,5% a populatiei stabile.

Un studiu EUROSTAT arata ca, in perioada 2008-2011, Ilfovul este zona cu cea mai mare crestere demografica din Uniunea Europeana +3,34 % in fiecare an.