Chiar dacă nu a stat foarte mult în Fermă, Matei le-a arătat colegilor că se pricepe la unele dintre cele mai diverse activități: de la strâns zăpada sau avut grijă de animale, până la implicarea în activități care presupuneau construirea de noi elemente de mobilier.

Între momentele de muncă, Matei a apucat să le povestească celor din jur despre pasiunea lui pentru călătorii și descoperiri care să-ți schimbe viziunea. Despre acestea, sport și principii pe care-și consolidează viața, am aflat direct de la el.

Încă din prima zi în Fermă, fetele au remarcat forma ta fizică. Cât de des mergi la sală și pe ce grupe de mușchi te concentrezi?

Nu mai merg așa de des pe cât obișnuiam. Când se întamplă să fiu plecat lungi perioade de timp improvizez ceva la fața locului. În mod normal, am cam 2 zile de antrenament consecutive, iar a 3-a  zi e de odihnă. Încerc pe cât posibil să păstrez una din cele 2 zile de antrenament dedicată trenului inferior și core-ului. Am observat că dacă ai un core puternic și deltoizi decenți scapi ușor și pari fit. Mă axez mai mult pe coapse și fesieri deși nu dintotdeauna a fost așa. Probabil e o perioadă.

Un abdomen tonifiat sau un spate cât mai bine lucrat? Ce parte a corpului atrage mai mult privirile?

Din fericire am fost binecuvântat genetic în ambele zone. Abdomenul rămâne vizibil fără să depun eforturi prea mari, dar asta e predispoziția mea, nu rețin țesut adipos în zona abdominală. Aș mai adăuga un pic mai mult volum spatelui...cumva se dezvoltă doar pe lățime și sunt niște grupe ce merită izolate mai atent acolo dar aia e! Mai prioritizam și alte lucruri pe măsură ce trec anii și mi-am cam pierdut interesul de a locui într-un corp perfect. Cât despre „care pe care” la capitolul ăsta nu pot să zic exact, cred că ține de preferinte...un fizic trebuie judecat pe de-a-ntregul. 

Am sesizat pasiunea pentru sporturile maritime. Ce te-a atras la acest domeniu?

Un prieten al meu a venit cu ideea, este pasiunea lui de fapt, și prin 2015 ne-am înscris amândoi la școala de Sailing (navigării ambarcațiunii cu vele) „Set Sail” . M-am trezit că îmi place și mie ideea de a lua o barcă și a călători în cu totul alt ritm și atmosferă decât fusesem obișnuit până atunci. A urmat practica de o săptămână prin insulele Saronice și de atunci ne-am expus feluritor experiențe maritime, de la navigarea de agreement până la transportul de veliere. Este superb și îl recomand tuturor. Pentru mine sailing-ul rămâne un hobby interesant. Nu m-am  ambiționat până acum să-mi iau și permisul de skipper (căpitan), dar mă văd navigând și pe viitor prin ape îndepartate.

Ai o colecție impresionată de momente surprise din călătoriile tale. Care te-a atras cel mai mult?

Ascensiunea pe vârful Mytikas din Olymp a fost o experiență unică, dar e greu să aleg una singură pentru că sunt toate atât de diferite. Parcă unele locuri te vrăjesc pur și simplu, rămâi efectiv fără niciun fel de gând, uiți de tot și doar te bucuri. Probabil că asta mă și atrage atât de mult la călătorit, este cel mai plăcut mod de a mă scoate din orice proces mental și de a fi pur și simplu prezent. Aș mai pune pe listă câteva locuri cu experiențele lor: ar fi Es Vedra, Ibiza cu locul „secret” de snorkeling dintr-o veche carieră de piatră poreclită Atlantis. Într-o zi bună cu soare dacă te scufunzi acolo s-ar putea să ai senzația că ai intrat în filmul Avatar sau că trăiești într-o simulare. Mai e Cascada Sekumpul din Bali, și Kelingking Beach, Nusa Penida. Bali se bucură și de câteva temple cu o energie aparte, iar vibrația insulei are un efect regenerativ pentru oricine o vizitează. Ar mai fi multe de enumerat, dar acestea 3-4 sunt cele mai memorabile.

Te descrii ca un ”peaceful warrior”. Pentru ce luptă Matei?

Haha. Peaceful Warrior e numele unui film din 2006 cu Nick Nolte al cărui subiect m-a fascinat. Nu e un film atât de cunoscut însă conceptul mi se pare genial. Pe scurt, lupta se poarta în tine însuți...sună clișeic, dar dacă abordezi principiile stoice sau cele marțiale, cum ar fi codul Bushido, în viața de zi cu zi, în timp și cu mult exercițiu ai putea deprinde o disciplină a desăvârșirii de sine. E un motto, mă ajută să-mi amintesc că trebuie să lupt pentru lucrurile de însemnătate, să-i protejez pe cei apropiați și să exersez simplitatea (ce poate fi mai simplu decât un om care poartă doar un articol vestimentar pe rând?). Toate astea merg în contradicție, la fel cum motto-ul în sine e o contradicție, cu firea mea eminamente egoistă. E un proces...sunt un nemernic, dar mă tratez!

Care va fi următoarea experiență de neuitat pentru Matei? Vom afla urmărindu-l pe rețelele sociale unde împărtășește din momentele ”wow” prin care trece.