Din anul 2009, şoseaua a fost inclusă între cele mai spectaculoase drumuri din Statele Unite, All-American Roads.

Ovesrseas Highway (n.r. Autostrada peste mări, în limba engleză) este denumirea dată unei porţiuni de 205 kilometri a şoselei U.S. Route 1, care traversează SUA, de la nord la sud, străbătând 3.813 kilometri, din Fort Kent, Maine, la graniţa cu Canada, până în Key West, Florida, cel mai sudic punct al Statelor Unite continentale.

Ultima secţiune a şoselei, care trece din insulă în insulă, conectând peninsula Florida de Key West, străbate 42 de poduri şi, în marea ei majoritate, se află deasupra apelor oceanului.

Overseas Highway

Henry Flagler, "părintele oraşului Miami", a fost primul care a propus conectarea arhipelagului Florida Keys de continent, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Florida East Coast Railway, calea ferată pe care o dezvoltase, ajungea până la Miami, la 250 de kilometri de cel mai sudic punct al arhipelagului, aflat în apropiere de Havana, Cuba. În acea perioadă, traficul de mărfuri şi de pasageri între Statele Unite şi vecinii din sud era încă înfloritor, iar Key West era portul american cel mai apropiat de canalul Panama, încă în construcţie.

Overseas Highway

Flagler a demarat proiectul de extindere a căii ferate în 1904 şi l-a finalizat în 1912, fiind primul pasager care a străbătut arhipelagul cu trenul. Bătrân şi aproape orb, industriaşul a spus că şi-a îndeplinit ultimul vis pe care voia să-l realizeze înainte să moară. Henry Flagler a decedat un an mai târziu, în 1913, la 83 de ani.

Overseas Highway

Citeste mai mult pe Mediafax