Asa se face ca peste 3.000 de rockeri si-au dat intalnire sambata seara la Arenele Romane la prima editie din 2014 a Metalhead Meeting, unde Sepultura (Brazilia), Moonspell (Portugalia), Arkona (Rusia), Endsight (Grecia), Last Hope (Bulgaria), Diamonds Are Forever (Romania) si Sincarnate (Romania) au impartit aceeasi scena si au dus la extrem entuziasmul fanilor.

sepultura - 3

sepultura - 4

sepultura - 5

sepultura - 6

Intr-un an in care festivalurile de muzica din Romania sunt pe cale de disparitie, Metalhead Meeting 2014 a fost mai mult decat o gura de oxigen pentru impatimitii muzicii rock.

sepultura - 7

sepultura - 8

sepultura - 9

sepultura - 10

Au fost 7 ore de metal adevarat, intr-o atmosfera superba, cu fani adevarati, veniti din toate colturile tarii si din strainatate, cu copii de scoala generala, adolescenti sau oameni trecuti de prima tinerete deopotriva, o atmosferasi pe care nu demult o intalneam doar la concertele de afara.

sepultura - 13

sepultura - 15

Fanii au asteptat cu nerabdare sa se deschida portile Arenelor, lucru care s-a intamplat mai tarziu decat era planificat, dupa ce membrii trupei Sepultura au avut probleme in trafic.

sepultura - 19

Nimeni nu s-a suparat insa, aparitia idolilor stranind o mare bucurie in randul celor prezenti, care au trait intens fiecare repriza de rock adevarat, de la recitalul romanilor Sincarnate la energia bulgarilor din trupa Last Hope si de la surpriza placuta oferita de rusii de la Arkona la aparitia mult asteptata a headliner-ilor de la Sepultura, sunetul excellent si locatia aleasa fiind numai bune pentru un astfel de festival in aer liber.

sepultura, concert, bucuresti, muzica

sepultura, concert, bucuresti, muzica

Cei mai curajosi si mai impatimiti rockeri au facut abstractie de caldura torida din Bucuresti si s-au “infratit” in cateva mosh pit-uri ad hoc, in vreme ce altii au uitat de gravitatie si au fost purtati pe brate de multime.

sepultura, concert, bucuresti, muzica

sepultura, concert, bucuresti, muzica

Maratonul de rock s-a incheiat in jurul orei 2.00 noaptea, cand fanii au fost invitati in B52, la After Party-ul oficial METALHEAD Meeting 2014 pentru a se racori si pentru a Numara zilele ramase pana la METALHEAD Meeting 2014 Bis, cand Paradise Lost si Finntroll vin la Bucuresti pe 27 septembrie.