În 1992, Michael Keaton apărea pentru a doua oară în rolul omului-liliac, în filmul Batman se întoarce, regizat de Tim Burton. Actorul, azi în vârstă de 69 de ani, ar fi vrut să fie distribuit și în Batman Forever (1995), însă a refuzat propunerea Warner Bros. după ce regizorul său favorit a fost concediat de studiourile americane de film.

În 2022, Michael Keaton va îmbrăca din nou costumul și capa lui Batman în filmul The Flash, care va fi regizat de Andy Muschetti. Deși intriga filmului nu e cunoscută încă, se știe sigur că Michael Keaton îl va juca pe Bruce Wayne la bătrânețe. El va face echipă cu Ben Affleck, un alt actor care i-a dat viață lui Batman în Batman vs Superman: Zorii dreptății (2016).

Conform producătorului de film Walter Hamada, citat de New York Times, filmul va continua acțiunea lăsată în filmul Batman se întoarce.

Un alt film, cu Robert Pattinson în rolul lui Batman, va fi lansat în cinematografe la 4 martie 2022. Pentru a evita confuzia, fanii eroului trebui să înțeleagă că pelicula The Batman, în care apar actori noi în roluri cunoscute, este plasată într-un univers numit Earth 2. 

Alt univers cinematografic, botezat Earth 1, îi va prezenta pe actorii care au jucat deja personaje cunoscute (cum e Femeia Fantastică – Gal Gadot). Ceea ce se întâmplă cu eroul portretizat de Robert Pattinson în Earth 2 nu se întâmplă și cu Batman din altă cronologie.

Filmul The Flash își propune să unească cele două universuri, Earth 1 și Earth 2. Se putea mai complicat de atât?

The Flash e programat în cinematografe la 2 iunie 2022.

Vezi AICI cine sunt toți actorii care l-au jucat pe Batman!

Fotrografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Ben Affleck a renunțat la rolul Batman din cauza alcoolului