Nu este niciodată prea târziu să faci o schimbare în carieră, oricât de radicală ar fi aceasta. Nu te gândi că vârsta sau experiența acumulată într-un anumit domeniu nu îți permit să încerci ceva nou, ci dimpotrivă, ia-ți inima-n dinți și depășește-ți teama de eșec. În momentul în care se instalează monotonia sau chiar senzația de burnout poate fi prea târziu, așa că este recomandat să faci o schimbare importantă încă de la primele semne care indică nevoia de ceva nou. Iată câteva motive pentru care un nou drum în cariera ta este cea mai bună idee:

Ai o pasiune pe care vrei să o dezvolți

Un hobby sau o pasiune sunt perfecte pentru a fi transformate într-o carieră, iar dacă ești bun la ceea ce faci sau ai urmat deja un curs de pregătire, nu va dura mult până când vei vedea adevăratele roade ale muncii tale. De exemplu, meseria de bijutier te poate ajuta să-ți pui în valoare calitățile artistice și pregătirea în lumea designului. Dacă ai făcut studii în acest domeniu, ai mai multe șanse de a te angaja într-un atelier sau chiar să creezi piese unice la comandă, pentru clienții tăi. 

Nu doar că vei face mereu ceea ce-ți place, dar, vei putea, cu ușurință, și să-ți faci un renume participând la târguri, concursuri sau expoziții. De asemenea, te poți angaja și într-un magazin specializat, pentru a consilia clienții care pun accent pe adevărata valoare a bijuteriilor pe care și le doresc. Dacă resursele îți permit și ai ambiția necesară, nu ezita să lucrezi la pasiunea ta și să te pregătești pentru ceva nou și palpitant.

Vrei să avansezi

Dacă îți dorești să devii un lider și să ajungi mai sus pe scara ierarhică, vei fi obligat să faci o schimbare majoră în carieră. Mai ales dacă muncești într-o companie care nu te apreciază la adevărata valoare și vrei să cauți ceva mai bun, unde îți va fi oferit un post conform așteptărilor tale. De asemenea, un alt aspect important îl reprezintă prezența unor persoane pe care le admiri în compania la care vrei să te angajezi. Îți va fi mult mai ușor să înveți lucruri noi și lecții importante, dacă stai în preajma profesioniștilor a căror carieră reprezintă un exemplu pentru tine. 

De multe ori, oamenii își păstrează jobul actual pentru că le e teamă să facă o schimbare majoră sau pentru că deja s-a instalat monotonia și nu își doresc mai mult. Însă, dacă ești genul de persoană căreia îi face plăcere să se dezvolte constant pe plan profesional și personal, o provocare te poate ajuta să devii mai bun în ceea ce faci. Pune-ți la punct portofoliul și insistă asupra experiențelor care te recomandă pentru pozițiile de leadership și ai încredere în abilitățile tale.

Ai descoperit un domeniu mai profitabil

Așteptarea momentului potrivit pentru a-ți da demisia de la jobul actual te poate pune față în față cu ceva nou. Este posibil ca, în încercările tale de a învăța lucruri noi, să descoperi un domeniu mai profitabil și mai potrivit pregătirii tale. Fie că este vorba despre deschiderea unei mici firme sau munca pentru o altă companie, odată ce te concentrezi pe ceva diferit, vei putea observa diferențele de câștig. 

Dacă ai început să înveți noțiuni de bază din domeniul IT, o oportunitate de job poate aduce un salariu semnificativ mai bun decât în domeniul în care activezi în prezent. Dacă îți dorești să muncești pe cont propriu sau să ai alți oameni în subordine, ai mai multe șanse să-ți pui în valoare cunoștințele și abilitățile. De asemenea, poți face o echipă mai bună alături de oamenii pasionați de aceleași lucruri și cu o etică a muncii similară.

Felul în care abordezi schimbarea carierei va influența semnificativ alegerea pe care o faci în final. Fii deschis la noi experiențe și nu te teme de schimbare sau de terenul necunoscut în care trebuie să te aventurezi.

Sursa foto: pexels.com