Totodată, bărbaţii moderni au devenit în ultimii 35 de ani mai puţin interesaţi să se implice în activităţi din categoria "senzaţii tari".

Studii realizate la sfârşitul anilor 1970 au evidenţiat faptul că bărbaţii erau cu 48% mai interesaţi decât femeile de practicarea unor sporturi care contribuie la creşterea nivelului de adrenalină.

În zilele noastre, bărbaţii sunt doar cu 28% mai interesaţi decât femeile de ideea de a participa la sporturi precum paraşutismul, scufundări şi alpinism.

Autorii studiului consideră că acest declin procentual reprezintă mai degrabă un indiciu al scăderii apetitului bărbaţilor pentru activităţi pline de adrenalină şi mai puţin o creştere a interesului femeilor pentru aceste sporturi.

Kate Cross, coordonatoarea acestui studiu, realizat la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie, consideră că aceste rezultate indică faptul că bărbaţii moderni şi-au pierdut interesul în practicarea exerciţiilor fizice ieşite din comun.

Această pierdere a interesului ar putea fi atribuită, parţial, şi scăderii diferenţelor dintre cele două sexe.

O altă explicaţie ar putea consta în faptul că întrebările folosite în studiul din anii 1970 ar putea fi depăşite în zilele noastre.

ski

 

Schiatul, de exemplu, nu mai este considerat un sport inovator şi nici un sport cu o intensitate ridicată.

Studiul a evidenţiat însă şi faptul că diferenţele dintre cele două sexe nu s-au schimbat în alte domenii de-a lungul anilor.

De exemplu, bărbaţii au înregistrat în mod constant scoruri mai mari decât femeile în ceea ce priveşte antipatia faţă de activităţile monotone şi repetitive, preferând în schimb situaţiile sociale considerate provocatoare.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Scientific Reports.

Sursa: dailymail.co.uk