studiul prezintă concluzii obţinute din obiceiurile a 97 de tineri cu vârsta între 12 şi 21 de ani care îşi cumpără singuri mâncare de la restaurantele McDonald's şi Subway dintr-un centru comercial din Carson, California.

Adolescenţii au consumat, în medie, 1.038 de calorii la McDonald's şi 955 la Subway, cantităţile totale fiind calculate pe baza informaţiilor nutriţionale de pe website-urile lanţurilor de fast food, scrie Huffington Post.

"Nu a existat o diferenţă semnificativă din punct de vedere statistic între cele două restaurante, iar participanţii au consumat prea multe calorii la ambele", a spus Dr. Lenard Lesser, cercetătorul coordonator al studiului, ale cărui rezultate au fost publicate pe 6 mai în Journal of Adolescent Health

În plus, profilul nutriţional al produselor Subway a rezultat ca fiind uşor mai bun decât la McDonald's, dar mâncarea lanţului tot conţinea un nivel de sare trei ori mai ridicat decât cel recomandat de Institutul de Medicină.

Un alt aspect al studiului arată că, deşi sendvişurile McDonald's prezintă tendinţa de a avea mai puţine calorii decât cele de la Subway (572, respectiv 784 de calorii), cartofii prăjiţi de la McDonald's sunt mai graşi decât cei de la Subway: 201, respectiv 61 calorii. Şi băuturile răcoritoare au o cantitate mai mare de calorii la McDonald's faţă de Subway.

După cum se precizează şi în concluzia studiului, "adevăratul indiciu al unui restaurant sănătos este dacă oamenii consumă într-adevăr o masă sănătoasă acolo.

Dacă opţiunile sănătoase nu sunt atrăgătoare, nu sunt dispuse vizibil, au un preţ mai mare sau sunt servite alături de garnituri cu multe calorii, sunt mai puţine şanse ca oamenii să aleagă acele produse.