Cercetatorii Larry Young si Brian Alexander au scris o lucrare cu titlul "Chimia dintre nou: Dragoste, sex si stiinta atractiei" in care explica de ce le plac barbatilor sanii.

Young, expert in neurostiintele apropierii sociale, spune ca "din punct de vedere biologic, este destul de ciudat faptul ca barbati sunt obsedati de sani" si ca "sunt singurele mamifere care sunt fascinate de sani intr-un context sexual".

"Suntem singura specie in care masculii maseaza si se ingrijesc de sanii partenerei in timpul preludiului sau in timp ce fac sex", mai adauga Young.

Cercetatorul precizeaza si ca femeile adora ca barbatii sa le acorde atentie sanilor, in special in timp ce fac dragoste, relateaza Daily Mail.

Un studiul al profesorilor Roy Levin si Cindy Meston de la Universitatea din Sheffield a aratat ca 82 la suta se excita din punct de vedere sexual atunci cand le sunt stimulati sanii. Totusi, cei doi afirma ca atractia este naturala si nu una alimentata.

"Baietii nu invata de mici pe terenul de joaca faptul ca ar trebui sa fie intresati de sani. Acest lucru este impregnat in creierul lor".

Larry Young si Brian Alexander acesta atractie are legatura si cu faptul ca barbatii sunt alaptati cand sunt mici.

"Atunci cand o femeie naste, bebelusul ei se va "angaja" in niste manipulari destul de elaborate cu sanii mamei lui. Aceste stimulari trimit un semnal catre creier, care declanseaza eliberarea oxitocinei, substanta care ajuta la relaxarea muschilor unei femei, iar astfel sanul elibreaza laptele necesar pentru a-si hrani copilul".

"Oxitocina are insa si un efect secundar. Atunci cand este eliberata dupa ce sanii sunt stimulati de copil, mama incepe sa isi mute toata atentia catre acesta si sa se simta bine, iar acest lucru face ca relatia dintre cei doi sa fie si mai puternica. Asadar, atunci cand un partener atinge sau maseaza sanii unei femei, declanseaza aceleasi reactii ca si un copil care este alaptat".

In final, cei doi autori mentioneaza ca nu este deloc ciudata aceasta obsesie a barbatilor si ca ajuta la apropierea cuplurilor.

Sursa: dailymail.co.uk