Potrivit sursei citate, milionarul Gregory Sancoff şi-a dedicat peste zece ani din viaţă şi a cheltuit peste 5 milioane de dolari, din banii proprii, pentru a crea această navă, denumită "Ghost Ship".

Vasul a fost construit pe şantierul naval din Portsmouth de către compania privată Juliet Marine, creată de Gregory Sancoff în anul 2002, după ce nava USS Cole a fost atacată în timp ce se alimenta cu combustibil într-un port din Yemen. În urma atentatului cu bombă au murit 17 marinari, iar alţi 39 au fost răniţi.

"Am decis să-l numim "The Ghost" deoarece vasul nu va putea fi detectat de niciun radar. Cea mai mare provocare pentru Marina americană în zilele noastre este cum poate să ajungă într-o anumită zonă unde îi este interzis accesul, fără a fi detectat. Lucru imposibil deocamdată.

Însă, Ghost poate face asta. Ghost poate ajunge în acele zone şi poate sta acolo nedetectată timp de 30 de zile. Abia aştept ca Guvernul american să spună că îşi doreşte această navă", a declarat Gregory Sancoff.

Nava a costat până în prezent în jur de 15 milioane de dolari, poate fi transportată cu un avion C-17 şi poate fi asamblată în 24 de ore.