Testele din 30 de sertare pentru legume din frigidere au aratat ca acestea contineau in medie 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru patrat, iar unele dintre acestea aveau chiar si 129.000 de colonii de bacterii pe centimetru patrat, scrie dailymail.co.uk.

Recomandarea Comisiei Europene este ca in locurile in care sunt depozitate alimentele numarul bacteriilor sa fie intre 0 si 10 colonii pe centimetru patrat.

"Scopul frigiderului este sa pastreze alimentele sigure si sa minimizeze sansele de crestere a numarului de bacterii si de aparitie a mucegaiului, asa ca prezenta bacteriilor in numar atât de mare este o reala problema. Unii proprietari de frigidere scot toate alimentele, sterg interiorul, insa curata sertarele pentru legume separat. Totusi, unele dintre ele nu sunt curatate niciodata, si din aceasta cauza apar problemele", a declarat Paul McDonnell, de la Microban Europei.

Sistemul de protectie antibacteriana Microban Europe a fost creat pentru a fi folosit de fabricantii de frigidere la componentele din plastic si s-a dovedit ca distruge bacteriile aflate pe o suprafata in cel mult 24 de ore.