Lumânările, scoicile și motivele florale sunt doar câteva dintre lucrurile care îți vor înfrumuseța locuința și care te vor trimite cu gândul la apusurile fabuloase de soare și la valurile mării liniștite. 

Schimbă perdelele - Una dintre cele mai rapide metode prin care poți aduce vara mai aproape de casa ta sunt perdelele. Alege textile de culoare albă sau crem și fii atent să fie suficient de transparente astfel încât să permită razelor de soare să pătrundă în casă. 

„Accesorizează” casa cu portocale și lămâi - O modalitate simplă prin care poți aduce vara la tine în casă este să umpli un bol de sticlă cu portocale și lămâi. Nuanțele vibrante ale acestor fructe te vor trimite imediat cu gândul la însorita Grecie și la apa ei albastră. Mai mult, galbenul și portocaliul puternic vor da un plus de culoare încăperii și o vor face mai luminoasă.

Joacă-te cu lumina - La ceas de seară, creează acea atmosferă romantică de apus de soare cu ajutorul luminilor. Poți opta pentru lumânări puse în vase de sticlă cu nisip sau poți să cumperi câteva lampadare pe care să le aranjezi în casă. Pentru a obține efectul scontat, te sfătuim să alegi acele produse cu abajur alb, crem, bej, portocaliu sau roșu.

Cumpără flori proaspete - Nu contează ce flori alegi, important este ca acestea să fie în culori puternice, precum roșu, galben sau mov. Aranjează-le în vaze transparente în care să adaugi nisip, pietre și câteva scoici.

Vopsește mobila de pe balcon/ terasă - Dacă deții un mic loc în afara casei, fie el balcon sau terasă, atunci este momentul să începi să vopsești mobila în culori estivale, precum albastru, galben sau portocaliu.

Achiziționează un fire-pit - Un grătar de grădină este perfect pentru a petrece serile afară lângă foc, privind stelele. Chiar dacă nu vei auzi valurile mării, îți garantăm că vei avea parte de momente de relaxare alături de cei dragi și te vei simți ca într-o scurtă vacanță.

Instalează o hartă - Fie că alegi o reprezentare grafică a orașului tău natal, fie că vei opta să expui un loc preferat de vacanță, un astfel de element te va trimite de fiecare dată cu gândul la vacanță.

Creează un mini-bar - Cum poți aduce vara mai aproape de tine dacă nu cu câteva cocktailuri estivale, proaspete și fructate? Așadar, aprovizionează-te cu tot ce ai nevoie pentru un Mojito sau Hugo și bucură-te de gustul răcoritor al acestora în zilele fierbinți.

Perne și pături din in - Inul este materialul verii și cum nu poate lipsi din garderoba ta, așa nu poate lipsi nici din casa ta. Alege culori vibrante care să te poarte la malul mării și care să te binedispună de fiecare dată când te relaxezi în ele.

Sursă foto: Shutterstock