Însă atacurile asupra Phenianului au determinat Occidentul să se întrebe ce efect au acestea asupra oamenilor şi serviciilor din Coreea de Nord.

Foarte puţini cetăţeni sunt conectaţi la Internet într-o ţară în care regimul controlează strict orice influenţă externă de teama apariţiei unei opoziţii.

MailOnline a reuşit să pătrundă în lumea tehnologiei nord-coreene în cursul unor vizite efectuate între 2008 şi 2013.

Întreruperile serviciilor de Internet survin avertizărilor americane cu privire la un răspuns la adresa Phenianului, acuzat de atacul cibernetic asupra Sony Pictures. Ultima întrerupere a avut loc sâmbătă, după ce autorităţile nord-coreene l-au numit pe Obama “maimuţă care trăieşte în pădurea tropicală”.

FBI a acuzat Phenianul că se află în spatele atacului cibernetic împotriva Sony Pictures, după ce compania a realizat filmul “The Interview”, o comedie care prezintă o tentativă imaginară de asasinare a liderului Kim Jong-Un.

Experţii în securitate susţin că infrastructura informatică a Coreei de Nord este atât de slabă, încât chiar şi amatorii, sau o mică defecţiune, pot să o afecteze serios.

Majoritatea nord-coreenilor nu au acces la Internet şi se crede că există doar 1000 de adrese IP, care sunt rezervate numai personalităţilor de încredere, armatei, unor universităţi, biblioteci şi, probabil, celebrei Unităţi 121 a luptătorilor cibernetici. Pentru comparaţie, în Coreea de Sud există 112 milioane de adrese, iar în SUA 1,5 miliarde. “Un cartier din Londra sau New York are mai multe adrese IP decât Coreea de Nord”, susţine Ofer Gayer, specialist în securitate informatică la compania californiană Incapsula.

Citeste mai mult pe Mediafax