Veneția a devenit renumită pentru călătorii cu comportament neadecvat și turism de masă. Orașul monument al Italiei atrage anual mii de turiști. Este renumită pentru obiectivele ei turistice celebre, iar oameni din toate colțurile lumii vin să-și facă aici amintiri. Nu toți însă au și respect pentru îndrăgitul oraș.

O turistă a fost obligată să părăsească Veneţia după ce a pozat topless. I s-a impus să părăsească Veneţia pentru 48 de ore şi a fost amendată cu 350 de euro. A mai primit și o amendă suplimentară de 100 de euro. 

A pozat topless pe un memorial dedicat victimelor de război

Tânăra din Cehia, în vârstă de 30 de ani, s-a dezbrăcat pe Monumento alla Partigiana şi a înotat în apa rece, apoi s-a aşezat lângă statuia dedicată unei partizane ucise în război pentru a se fotografia. 

Tănăra stătea întinsă pe monument, imitând-o pe femeia partizan pentru o fotografie. Ea a fost abordată de poliţişti și a primit sancțiuni pentru comportament indecent.  

Monumento alla Partigiana, monumentul unei luptătoare pentru eliberarea de fascism

Dedicat femeilor care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru eliberarea de fascism, memorialul reprezintă o statuie din bronz a unei femei ucise, aflată jumătate în apă, jumătate pe o platformă din piatră și bronz. Aşezată lângă grădinile Biennale, este una dintre puţinele statui dedicate femeilor erou în Italia.

Veneția s-a săturat de turiști!

Locuitorii Veneţiei se plâng de mult timp de vizitatorii care aduc numai bătăi de cap, aglomerează laguna şi canalele şi agravează problemele de mediu. Și pe deasupra au și un comportament neadecvat.

Chiar dacă veneţienii se bazează pe veniturile generate de pe urma turiştilor, toată lumea este de acord că trebuie făcut ceva pentru a proteja Veneţia de un turism exagerat.

Nu este prima dată când turiştii se comportă nepotrivit în Veneţia. Cu doar o săptămână mai devreme, un bărbat s-a dezbrăcat şi s-a scufundat în Grand Canal. El nu a fost prins.

Alţii au fost amendaţi şi forţaţi să părăsească oraşul pentru pătrunderea pe un spaţiu interzis. Vara trecută, un turist scoţian a fost dat afară pentru că s-a scufundat de pe Podul Accademia în Canal Grande, după o noapte în care a băut. Şi în 2019, un cuplu german a fost expulzat pentru că a făcut cafea pe o sobă de camping sub Podul Rialto.

Foto shutterstock.com