Un studiu socant realizat de Departamentul de Sanatate din Marea Britanie arata faptul ca mai bine de jumatate din totalul adolescentelor de 15-16 ani din Marea Britanie au consumat alcool in exces cel putin o data in ultima luna.
Studiul sustine ca astfel Marea Britanie este printre putinele tari din lume in care consumul de alcool in exces in cadrul femeilor depaseste consumul de alcool in exces al barbatilor.

Medicii sustin ca fenomenul acesta a prins amploare in ultimii 10 ani, atunci cand foarte multi tineri, in special femei, aleg din ce in ce mai des acest tip de distractie.

Astfel, Anglia a fost declarata tara cu cele mai mari probleme in randul adolescentelor in ceea ce priveste consumul abuziv de alcool.

femei Marea Britanie - 2

In acelasi document se mai arata faptul ca abuzul de alcool implica costuri de pana la 21 de miliarde de lire pe an, bani pe care guvernul din Marea Britanie ii directioneaza cel mai des catre tratamente in randul tinerilor afectati de efectele pe termen lung ale acestui viciu, cum ar fi: probleme psihice, depresie sau boli ale stomacului.

Medicii mai sustin ca rata mortalitatii cauzata de cancerul la ficat sau de boli asociate consumului in exces de alcool a crescut in ultimii 10 ani cu mai bine 25 de procente, fiind pentru prima data cand Marea Britanie se claseaza inaintea unor tari mult mai putin dezvoltate.