De aceea, pentru a fi percepută ca o persoană senzuală și în același timp elegantă și rafinată, poți apela cu încredere la parfumurile cu note orientale. Acestea sunt atât de variate și îmbină extraordinar mirosurile dulci cu cele condimentate, încât este imposibil să nu găsești esența reprezentativă personalității tale.

1. Parfumuri cu note orientale lemnoase

După cum le descrie și numele, parfumurile cu note orientale lemnoase au în compoziție arome puternice de lemn, precum cedru sau santal. Combinate cu succes cu plante aromate și fin condimentate, precum vetiver sau paciuli, potrivite mai ales bărbaților. În această categorie se poate încadra gama variată de parfumuri de la Carolina Herrera. Parfumul Bad Boy Carolina Herrera te conduce către o senzațională aventură olfactivă. Esența sa seducătoare cu note de cacao, tonka, salvie și lemn ambrat vine ambalată într-un recipient deosebit.

Chiar dacă este un miros destinat în special bărbaților, există combinații de arome ce se regăsesc în preferințele femeilor. Spre exemplu, parfumul Good Girl pentru femei este perechea perfectă pentru parfumul Bad Boy semnat de Carolina Herrera.

2. Parfumuri cu note orientale vanilate

La pol opus, notele orientale vanilate sunt în principal alese de reprezentantele sexului frumos. Caracterizat prin aromele sale calde și dulci, acestea îmbină perfect notele orientale de lemn și mirodenii exotice cu delicioasele note de vanilie, ciocolată, caramel sau chiar miere.

3. Parfumuri cu note orientale condimentate

Parfumurile cu note orientale condimentate sunt considerate ca fiind cele mai renumite parfumuri dintre cele cu note orientale. Scorțișoara, cuișoarele și nucșoara se îmbină armonios cu notele florale. Rezultate consta într-un miros intens și sensual.  

4. Parfumuri cu note orientale de tip Fougere

Grupa parfumurilor Fougere este considerată echivalentul echilibrului. Aici se îmbină cele mai liniștite nuanțe florale cu cele mai intense arome lemnoase. Cu toate acestea, chiar dacă pare o combinație a extremelor, parfumurile din această gamă dețin un miros conferă un miros deloc strident, în schimb poate fi considerat pătrunzător și plăcut.

5. Parfumurile cu note orientale florale

Dacă am început cu cele mai puternice parfumuri orientale, cele cu aroma lemnoasă, ajungem la parfumurile oriental florale care, la pol opus, sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai cuminți din aceasta gama completă de esențe puternice. Cu mirosuri florale și subtile, ușor dulci, acestea îmbină armonios esența de flori tropicale cu mirosurile mai intense precum cele de tămâie, rășină sau gardenia. Cu toate acestea, ele rămân la fel de senzuale nu mai puțin senzuale.

Când se recomandă purtarea parfumurilor orientale

Când alegi notele orientale? 

Fiind considerată una dintre cele mai puternice game de parfumuri, aromele orientale sunt ideale de purtat în sezonul de toamnă-iarnă. Temperaturile mai scăzute nu numai că le mai reduc din intensitate, dar în același timp accentuează aromele distincte astfel încât să rezulte un miros principal deosebit. Totuși, dacă acesta îți este mirosul preferat și nu poți renunța la el pe timp de vară, optează pentru parfumuri cu note orientale ușoare, florale și aplicate în cantități mici. 

Aromele puternice, precum cele lemnoase, sunt cel mai potrivit de purtat seara. Pe de altă parte, dacă alegi arome orientale florale și ușoare, le poți purta fără probleme și ziua. De asemenea, în alegerea parfumul își are un cuvânt de spus și evenimentul la care urmează să participi. 

Întocmai ca ținutele, parfumurile se pretează evenimentelor în funcție de stilul acestora. În cazul în care evenimentul este unul de seară, ce impune o rochie elegantă, poți alege cu încredere un parfum oriental ce transmite eleganță și rafinament.

Parfumurile cu note orientale reușesc să atragă atenția, cu stil, datorită alăturării spectaculoase de arome puternice cu cele liniștite. Astfel, dacă vrei să cucerești lumea cu parfumul tău, alege fără rețineri una din esențele acestei game de mirosuri deosebite ce îmbină tăria lemnului și finețea florii ca niciun alt parfum!