Bărbații nu sunt la fel de atenți la aceste aspecte, poate doar în cazul în care au o pasiune specială pentru arhitectură și design.

Dacă locuiești singur și trebuie să îți amenajezi apartamentul, îți venim în ajutor cu cele mai utile și simple recomandări. Cu foarte puțin efort vei reuși să creezi o atmosferă primitoare, o casă elegantă și cu bun gust.

Iată câteva trucuri la îndemână pentru o locuință practică, stilată și la curent cu trendurile!

1. Investește într-o canapea de calitate

Nimic nu se compară cu eleganța oferită de o canapea masivă, așezată în centrul sufrageriei. De aceea, dacă vrei să investești într-o piesă de mobilier mai sofisticată, orientează-te către o canapea deosebită.

Optează pentru o sofa din piele, într-o nuanță rafinată de maro sau chiar negru. Dacă nu îți place pielea, poți alege și o canapea cu husă textilă, în tonuri mai deschise, însă cu o formă simplă, minimalistă.

Chiar dacă nu îți plac pernele decorative și colorate, cu siguranță vei găsi două sau trei perne pe gustul tău, în nuanțe complementare canapelei. Acestea vor da un plus de stil și vor fi și utile pentru serile în care vrei să stai confortabil și să vezi un film.

2. Aranjează măsuța de cafea

Nu o să te sfătuim să așezi pe măsuță reviste, vaze cu flori sau lumânări parfumate. Știm că aceste detalii ți se par complet inutile! Pentru a nu crea senzația de goliciune și monotonie, așază totuși pe masă câteva elemente: coastere pentru pahare, o tăviță pentru telecomandă și alte obiecte utile.

Poți renunța chiar definitiv la măsuța de cafea în favoarea unui taburet. Dacă faci asta, nu uita să incluzi o masă de dining în decorul livingului. Comandă modelul preferat de masă extensibilă pe vivre.ro, și vei vedea că este extrem de practică atunci când ai musafiri.

3. Amenajează un bar în living

Orice bărbat are în casă câteva sticle cu băuturi fine și paharele potrivite pentru ele. Nu știi niciodată ce situații se ivesc și trebuie să fii pregătit: o întâlnire romantică sau poate o seară de discuții business!

Dacă nu știi cum să-ți decorezi livingul, începe prin a investi într-un dulap cu uși din sticlă transparentă, în care să așezi ordonat băuturile preferate și un set de pahare. Dacă ești un împătimit al vinului, poți chiar să cumperi un suport suspendat pentru paharele speciale.

4. Nu uita de plante

Chiar dacă ești foarte ocupat, nu ai timp și nici nu te pricepi să ai grijă de plante, să știi că acestea vor contribui semnificativ la aspectul și atmosfera casei tale.

Nu trebuie să cumperi zeci de ghivece sau specii exotice, care au nevoie de condiții speciale. Orientează-te spre variante clasice, precum o dracenă, un ficus sau câțiva cactuși și plante suculente.

În acest fel, livingul tău va fi mai primitor, iar dormitorul va căpăta o atmosferă odihnitoare și relaxantă.

5. Nu îți face prea multe griji cu privire la asortat

Chiar dacă designul interior pare o enigmă, lucrurile nu trebuie să fie atât de dificile. Unii experți spun că nu este nevoie ca o locuință modernă să arate perfect pentru a avea stil. Din contră, cu cât mai multă personalitate, cu atât mai bine!

Așadar, dacă ai suveniruri din călătorii, decorațiuni care aparent nu arată bine împreună sau cadouri de la persoanele dragi, nu îți fie teamă să le folosești în design. Toate aceste elemente vor crea un spațiu original, care va vorbi despre tine și pasiunile tale.

Nu uita de cele mai importante elemente - lumina naturală, păstrarea ordinii și un odorizant subtil, cu o aromă plăcută - iar talentul tău la amenajarea casei va fi apreciat de toți cei care îi trec pragul. 

Sursa foto: Vivre