În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai căutate haine din piele, dar și cum trebuie să le porti astfel încât să îți pună în valoare personalitatea. 

Tipuri de haine din piele pentru bărbați

Cu toate că se găsesc o mulțime de modele de geci de piele, toate au la bază câteva tipuri și urmează linii specifice care le diferențiază ca stil. Stilul unei haine de piele este definit de lungimea acesteia, de modul în care aceasta se închide și de guler.

- Haina de piele tip „bomber” este printre cele mai purtate tipuri de haine de piele. Având lungimea până la talie, gecile ce urmează acest stil sunt confecționate dintr-o piele moale, maleabilă, ce oferă un aspect relaxat. Acestea geci au, de obicei, alt material la manșetele taliei și ale mânecilor, fermoar asimetric și buzunare laterale. 

- Haina de piele tip „biker” sunt acele geci care te trimit cu gândul la bandele de motocicliști și care se fac remarcate prin gulere mari, evazate, ce pot fi prinse cu un sistem suplimentar. 

- Haina de piele tip „racer” este acea haină care vine ca turnată pe forma corpului tău și pe care o observi purtată cel mai adesea de piloții de curse, dar și de bărbații slim fit ce defilează pe podiumurile de modă. Asemeni unui sacou, geaca din piele racer poate fi purtată cel mult peste o cămașă, fiind de evitat orice alt material ce poate denivela pielea. 

Pe lângă aceste tipuri de bază, casele mari de modă au jonglat cu haina de piele și au creat și ale modele. Pe străzile pariziene se poate observa, de ceva timp încoace, un nou stil de geacă de piele minimalist. Spre exemplu, hainele din piele naturală de la Vesa prezintă și geci din piele întoarsă, pe lângă cele clasice din piele, care au avantajul de a fi ușoare și maleabile. 

Cum poți asorta geaca de piele?

Ai rămâne surprins să afli câte stiluri vestimentare merg mână în mână cu geaca de piele.

- Stilul clasic și simplu îți va oferi un look bărbătesc și relaxat. Poartă o geacă de piele cu pantaloni, bocanci și un tricou și vei obține un aspect cool și tineresc.

- Jacketa tip biker merge foarte bine dacă este purtată peste un hanorac. Alături de o pereche de teniși și jeansi, această combinație îți va oferi un aer masculin deosebit.

- Hainele de piele pentru bărbați se asortează de minune și cu un stil vestimentar office. În cazul în care mergi zilnic la birou, o haină de piele sau de piele întoarsă va da un aspect sofisticat ținutei tale zilnice. 

Hainele din piele oferă încredere celor ce le poartă. Nu degeaba vedem atâtea celebrități care le poartă zi de zi sau la evenimente mondene.

Cel mai important însă este să îți cunoști stilul personal pentru a te asigura că achiziționezi haina cea mai potrivită. Geaca de piele este un obiect vestimentar de valoare care nu se demodează în timp. Astfel, dacă te axezi să cumperi un produs de calitate, garantat te vei bucura de ea mulți ani după achiziție.