Dezvoltarea soluţiilor logistice a adus foarte multe beneficii mediului de afaceri pentru ca prin intermediul acestora antreprenorii pot să transporte într-un mod sigur cantităţi foarte mari de marfă. Este un aspect foarte important pentru bună desfăşurare a activităţilor unei firme motiv pentru care soluţiile logistice care se încadrează în acest tipar sunt foarte populare în mediul de afaceri. Pentru ca soluţiile logistice să poată fi utilizate o perioadă cât mai lungă de timp este necesar ca producătorul soluţiilor logistice să fie unul de renume mondial.

Una dintre cele mai apreciate soluţii logistice este containerul de 1000 litri produs de către Schoeller Allibert. Acesta oferă posibilitatea de a manipula şi transportă marfa lichidă în cele mai bune condiţii. Spre deosebire de marfa solidă, cea lichidă este mult mai delicată motiv pentru care era necesară o soluţie logistică care să ofere siguranţă în timpul transportului şi depozitării. Această soluţie a venit de la Schoeller Allibert care este cel mai important jucător de la nivel mondial din domeniul soluţiilor logistice.

Containerul 1000 litri a stabilit noi standarde în ceea ce priveşte modul în care trebuie depozitate mărfurile lichide

Mai greu de transportat mărfurile lichide sunt foarte importante pentru consumatori motiv pentru care acestea trebuie să ajungă în cele mai bune condiţii pe rafturile magazinelor. De-a lungul timpului au fost utilizate fel de fel de soluţii logistice pentru a putea transporta, manipula şi depozita mărfurile lichide. Toate soluţiile logistice utilizate până în momentul apariţiei containerului 1000 litri nu au oferit rezultatele dorite motiv pentru care producătorii de soluţii logistice au încercat tot felul de experimente. Dezvoltarea tehnologiei dar şi pasiunea pentru satisfacerea nevoilor clienţilor a făcut ca Schoeller Allibert să aibă posibilitatea de a crea o soluţie logistică care să schimbe în totalitate tot ceea ce se ştia despre modul în care trebuie depozitate sau transportate mărfurile lichide. Aşa cum am afirmat deja, este vorba despre container 1000 litri. Această soluţie logistică a venit exact în momentul în care distribuitorii erau în căutarea de noi soluţii pentru a putea eficientiza sistemul de transport, manipulare şi depozitare a mărfurilor lichide. Acest tip de container a fost apreciat încă din momentul lansării pe piaţă pentru că a fost construit să răspundă cât mai bine nevoilor avute de către mediul de afaceri. Câteva dintre motivele pentru care acest tip de soluţie a fost apreciat încă din momentul apariţiei şi continuă să fie apreciat sunt următoarele:

-    Oferă posibilitatea de a putea transporta într-un mediu sigur o cantitate foarte mare de marfă lichidă. Siguranţa este probabil cel mai important aspect apreciat de către persoanele care utilizează o astfel de soluţie logistică. Este normal ca acest aspect să conteze foarte mult pentru că prin intermediul acestor containere sunt transportate cantităţi enorme de marfă lichidă. În cazul în care nu ar oferi siguranţă ar exista posibilitatea că marfa să se deterioreze ceea ce nu ar fi în avantajul nimănui.

-    Este realizat dintr-un material rezistent motiv pentru care containerul va fi utilizat fără nici un fel de problemă pentru o perioadă lungă de timp. Acest aspect este unul de care se ţine cont în momentul în care se realizează o achiziţie de soluţii logistice pentru că nimeni nu îşi doreşte să realizeze foarte des o astfel de achiziţie. Aşadar, este necesar ca materialul din care este construită soluţia logistică să ofere durată mare de utilizare.

-    Nu necesită o curăţare complexă. Pentru ca soluţiile logistice utilizate să fie sigure din punct de vedere sanitar este necesar ca acestea să fie igienizate după fiecare utilizare. Containerul 1000 litri nu necesită utilizarea unor echipamente complexe pentru spălarea acestuia ceea ce face ca igienizarea containerului să se realizeze cu uşurinţă. Este un detaliu important având în vedere că utilizarea unor echipamente complexe ar necesita alocarea unei perioade mai mari de timp precum şi anumite costuri.

-    Materialul din care este construit containerul este prietenos cu mediul înconjurător. Având în vedere că trăim într-o societate în care nivelul de poluare este din ce în ce mai mare este absolut necesar să facem tot ceea ce este posibil pentru a diminua nivelul de poluare. Utilizarea echipamentelor, utilajelor, accesoriilor, soluţiilor logistice, etc, care poluează cât mai puţin trebuie să fie o normalitate pentru fiecare dintre noi. Containerul 1000 litri produs de către cei de la Schoeller Allibert ţine cont de acest aspect motiv pentru care materialul utilizat este prietenos cu mediul înconjurător. De asemenea, şi celelalte soluţii logistice oferite de către această companie sunt realizate din materiale prietenoase cu mediul înconjurător.

Având în vedere beneficiile oferite de către containerul 1000 litri se poate spune că Schoeller Allibert a inovat piata soluţiilor logistice în momentul în care a lansat acest tip de container. Aceasta nu a fost prima inovaţie realizată de către această companie şi cu siguranţă nu va fi nici ultima.

Concluzii

Utilizarea unor soluţii logistice sigure din toate punctele de vedere, cu ajutorul cărora se pot transporta cantităţi foarte mari de marfă este o necesitate având în vedere că cererea pentru marfă este din ce în ce mai mare atât la nivel naţional cât şi la nivel mondial. Acest lucru îl ştiu şi specialiştii care lucrează în cadrul celei mai importante companii mondiale din domeniul soluţiilor logistice motiv pentru care aceştia fac tot ceea ce este posibil pentru a revoluţiona piaţa soluţiilor logistice. Până în momentul de faţă au reuşit să revoluţioneze acest domeniu de activitate, containerul de 1000 litri fiind una dintre soluţiile logistice cu ajutorul căreia a reuşit să impresioneze domeniul soluţiilor logistice.