Sunt doua soluții evidente în acest caz, fie să amâni realizarea propriilor obiective, fie să te împrumuți de la rude, prieteni sau de la o bancă sau un IFN. Unii au noroc de prieteni care câștigă mai bine și sunt dispuși să-i ajute, alții preferă să-și rezolve situația de sine stătător și aplică pentru un credit de nevoi personale.

Experiența de obținere a unui credit de nevoi personale poate fi absolut diferită. De la una lungă, anevoioasă și cu un refuz la final până la un procedeu ușor, foarte rapid, 100% online și încheiat cu suma de bani dorită direct pe cardul tău. Totul depinde de instituția financiară la care apelezi.

Acum, să obții un credit online este foarte ușor. Unele bănci și IFN-uri au redus și au simplificat la maxim toate procesele. Cererea de credit poate fi depusă online, direct de pe telefonul tău, verificarea identității tale se face printr-un simplu selfie. Răspunsul vine aproape imediat, în 2-3 minute. Și dacă ești aprobat tot imediat iți întră banii pe card.

Așa că indiferent ce plan ți-ai pus la cale, fie reparația mașinii, fie cumpărarea unui televizor nou sau poate ai avut niște cheltuieli mari neplanificate, poți rezolva ușor situația cu ajutorul unui credit online. Ești liber să alegi suma dorită, termenul în care crezi că poți returna banii fără să specifici scopul pentru care împrumuți acești bani. Ceea ce nu se întâmplă atunci când mergi cu împrumutatul la rude sau la prieteni. Cu siguranța vei auzi „De ce?”, „Pentru ce?”, „Îți dau, dar doar pe o săptămână...”, etc.

Ce trebuie să știi când iei un credit online?

  1. Folosește calculatorul de rate pentru a lua decizia pe ce termen vrei să soliciți creditul. Vei observa că de fiecare data când modifici termenul creditului se modifică și rata lunară de plată, se mărește sau se micșorează. Cu cât mai lung este termenul de achitare, cu atât mai puțin trebuie să plătești în fiecare lună, și viceversa cu cât mai rapid vrei să rambursezi creditul cu atât mai mare va fi valoarea ratei lunare. 
  2. După ce ai decis câți bani vrei să împrumuți și pe ce termen, să știi că vei fi cerut să prezinți câteva informații personale, inclusiv CNP-ul și numărul tău de telefon pentru ca instituția financiară să te poată contacta.
  3. Dacă cererea ta de credit este aprobată în scurt timp vei primi un răspuns cu oferta de creditare cu cele mai importante informații precum suma creditului, rata lunară și suma totală pe care o vei achita la sfârșit. Studiază atent aceasta ofertă. Dacă ești de acord cu oferta primită atunci semnezi online contractul și în câteva minute ai banii pe card.
  4. Un credit poate fi soluția pentru cea mai mare parte a problemelor tale financiare, dar trebuie să te gândești întotdeauna la un echilibru intre nevoile tale și resursele disponibile pentru a returna banii împrumutați.