Cu toate acestea, un lucru care este destul de neglijat, însă o piesă de bază în baie este rezervorul de wc.

În cazul în care te gândești să schimbi puțin aspectul băii tale sau tocmai ți-ai cumpărat o casă și acum amenajezi, ia în calcul fiecare componentă care va face parte din baia ta, de la lavoare, baterii până la rezervoare wc.

În acest articol vei găsi informații utile care te vor ajuta să faci o alegere bună de rezervoare wc, atât din punct de vedere al calității, cât și al prețului.

Pentru a te decide asupra unui model de rezervor, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, precum: criteriile funcționale, dacă se potrivește cu designul băii și se încadrează perfect în dimensiunile acesteia, economisirea apei, dar și de raportul calitate-preț.

În ceea ce privește calitatea, este foarte important materialul din care este realizat bazinul. Pe piață se găsesc din ABS, ceramică și fontă. Cele mai recomandate sunt bazinele din ceramică deoarece sunt rezistente, ușor de întreținut și au un aspect plăcut.

Tipuri de rezervoare wc după tipul de lavaj

  1. Tipul de lavaj reprezintă modul prin care un rezervor de toaletă declanșează curgerea apei. Acesta poate fi de două feluri:
  2. Cu un nivel de lavaj. Are o singură clapetă care declanșează întreg volumul de apă din bazin, care este de obicei de 8 sau 10 L. Acest tip de rezervoare wc sunt cele mai ieftine de pe piață, însă dezavantajul este că nu poți economisi apă pentru că indiferent de cantitatea de care ai nevoie să fie eliberată, tot volumul va fi folosit.

Cu două trepte de lavaj. Acest sistem are două clapete care permit eliberarea apei în două faze, una de 3-4 L și cealaltă a întregului volum de apă.

 

Tipuri de rezervoare wc în funcție de montaj

  1. Rezervoare de toaletă încastrate. Acest model este tot mai cumpărat datorită faptului că arată mai bine și reprezintă soluția ideală pentru băile mici. Practic bazinul de apă este ascuns în perete, astfel că economisești spațiu și în același timp scapi de țevile care se văd urât. De asemenea, acestea sunt și mai silențioase datorită faptului că vin cu o izolație fonică. Cel mai mare dezavantaj este că dacă se strică și rezervorul trebuie înlocuit, trebuie să spargi peretele. Mai există varianta să lași o mică gură de acces, însă nu este cea mai estetică opțiune. Dacă te-ai gândit să cumperi un astfel de model, încearcă rezervoarele încastrate de la Neakaisa, vei găsi acolo mai multe variante potrivite.
  2. Bazine de apă montate pe vasul de toaletă. Sunt ușor de instalat și de înlocuit în cazul unor defecțiuni.
  3. Rezervoare montate la semi-înălțime. Sunt de obicei montate la 25-35 cm înălțime față de vasul de toaletă. Sunt foarte ieftine, însă de multe ori nu vin la pachet cu toate componentele, așa că trebuie să te asiguri că ai mecanismul de declanșare inclus. Un dezavantaj este faptul că nu arată prea bine, ținând cont de aspectul inestetic al țevilor care se vor întinde pe perete.
  4. Bazine de wc suspendate. Cea mai veche variantă de bazine pentru wc, însă există și modelele noi prevăzute cu cadru de susținere într-un design diferit. Acestea asigură căderea apei de la înălțime.

Accesorii pentru rezervoarele de toaletă

Pe lângă rezervorul propriu zis, vei mai avea nevoie și de alte accesorii precum: clapete de acționare pentru WC, rame de instalare, flotoare sau mecanisme de acționare.

Unde găsești cele mai bune rezervoare wc? 

Producătorul rezervorului sau accesoriilor pentru rezervoarele de toaletă este foarte important pentru că astfel vei ști și cât de calitative sunt produsele. Pe neakaisa.ro găsești o gamă variată de rezervoare wc, clapete de acționare pentru WC sau alte accesorii de la branduri cunoscute (Grohe, Geberit, Alcaplast) la prețuri foarte bune.