Cum alegi modelul cabinei de duș? O cabină de duș poate fi soluția ideală pentru o baie care nu dispune de foarte mult spațiu. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori când începi un proces de amenajare, cel mai probabil vei pierde foarte mult timp dacă mergi în magazin fără să știi de la bun început care sunt caracteristicile pe care vrei să le aibă produsul căutat.

Ce trebuie să știi, deci, înainte să mergi într-un showroom și să achiziționezi o cabină de duș? Cum alegi cabina de duș în așa fel încât să te asiguri că ai ales cel mai bun produs? În cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi de la specialiști care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie.

În comerț vei găsi multe variante de cabine de duș, iar alegerea celui mai potrivit model trebuie făcută în funcție de caracteristicile spațiului pe care îl ai la dispoziție și, desigur, în funcție de preferințele și necesitățile familiei tale.

Modelele dintre care va trebui să alegi sunt următoarele:

  • cabină de duș cu cădiță
  • cabină de duș fără cădiță.

Cabina de duș cu cădiță are marele avantaj de a putea fi folosită atât pe post de duș, cât și de cadă. Evident, pentru a putea să o folosești pe post de cadă va trebui să alegi un model care are o cădiță înaltă sau, dacă nu te încântă prea mult această alternativă, poți opta pentru o cădiță care este dotată cu suport pentru șezut.

Este important să știi că atunci când identifici un model care îți place ar fi bine să te interesezi dacă în costul pachetului intră și cădița sau dacă nu cumva va trebui să o cumperi separat. În acest fel vei evita situațiile în care descoperi ulterior că prețul respectiv era fixat doar pentru cabină.

Cabina de duș fără cădiță poate fi folosită numai pentru dușuri și se instalează direct pe pardoseală. Tocmai de aceea este bine să te asiguri că pardoseala din încăperea în care urmează să fie montată este ușor înclinată spre sifon, pentru ca apa să se poată scurge așa cum trebuie.

De asemenea, în funcție de locul în care vrei să instalezi cabina de duș vei avea nevoie să achiziționezi până la patru panouri de sticlă, pe care echipa de profesioniști contractată pentru montaj le va monta direct pe pardoseală.

De ce să fii atent la materialele folosite pentru panouri?

În acest caz ne referim la calitatea sticlei care a fost utilizată la fabricarea panourilor. Sticla cabinei de duș trebuie să fie întotdeauna securizată. Așa că, indiferent că optezi pentru un model de cabină de duș cu sticlă clară, semiopacă sau serigrafiată, trebuie să te asiguri că aceasta este securizată și că producătorul oferă și un certificat de garanție.

De asemenea, atunci când mergi în showroom pentru a analiza modelul ales, verifică și materialele elementelor de îmbinare. Evită să alegi cabine care au elemente de îmbinare din plastic pentru că vei avea nevoie să le înlocuiești destul de des, pentru că acestea au tendința de a se deteriora rapid.

Cum te asiguri că etanșeitatea e optimă?

Alegerea cabinei de duș trebuie să țină cont și de etanșeitatea acesteia. Etanșeitatea poate fi asigurată doar printr-o îmbinare perfectă a elementelor cabinei de duș și tocmai de aceea este bine să analizezi cu atenție sistemul de garnituri. În cazul în care nu știi cum să te asiguri că faci o alegere bună în acest sens, poți apela la consultanță din partea unui expert care să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Ce trebuie să știi despre sistemul de deschidere a ușilor?

Accesul în cabina de duș se face în două moduri, așa că în comerț vei găsi cabine de duș cu uși culisante și cabine de duș cu uși pivotante.

Cabina de duș cu uși culisante este compusă din module care glisează unul în spatele celuilalt, în timp ce cabina cu ușă pivotantă oferă o deschidere de acces mai mare.

În acest caz, alegerea cabinei de duș o vei face în funcție de particularitățile încăperii disponibile și, evident, în funcție de preferințele și necesitățile familiei tale.

Contează accesoriile și dotările suplimentare?

Atunci când cumperi o cabină de duș trebuie să iei în calcul și accesoriile oferite de producător.

Acestea contează mult, mai ales când acestea oferă mai mult confort sau când contribuie la extinderea duratei de viață a cabinei achiziționate.

Cădița de duș, etajerele pentru suport, dușurile mobile și fixe sau panourile de comandă touchscreen sunt doar câteva dintre accesoriile cu care poate veni la pachet o cabină de duș.

Evident, numărul accesoriilor incluse depinde foarte mult și de bugetul pe care ești dispus să-l investești (cu alte cuvinte, un model premium va avea, în general, mai multe accesorii, comparativ cu o cabină care are un preț mai mic).

În concluzie, acestea sunt principalele sfaturi ale specialiștilor atunci când vine vorba de alegerea cabinei de duș. Iar acum că ai învățat care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont, poți trece deja la etapa următoare: achiziția propriu-zisă. Succes!