Atunci când optezi pentru echipamente din materiale sintetice, rişti să te alegi cu senzaţii de mâncărime, iar acest lucru nu este deloc plăcut în timpul antrenamentelor. Tocmai de aceea, este important să te îmbraci adecvat atunci când mergi la sala de fitness, astfel încât să te simţi confortabil în ceea ce porţi şi în acelaşi timp să arăţi şi bine. De aceea, îţi oferim câteva sfaturi care să te ajute să alegi echipamentul potrivit!

Tricoul

Atunci când mergi la antrenamentele de fitness este recomandat să porţi tricouri din materiale uşoare, prin care pielea să poată respira, cum ar fi bumbacul. De asemenea, tricoul nu trebuie să fie nici prea mare, dar nici prea mic, aşa că încearcă să alegi o mărime potrivită.

Dacă transpiri foarte mult, ar fi de evitat tricourile de culoare albă, deoarece se murdăresc foarte repede, iar deodorantele, în combinaţie cu transpiraţia, lasă de obicei pete galbene pe hainele albe. Ar fi de preferat să alegi tricouri în  nuanţe de negru, albastru închis, gri închis sau roşu, care să se asorteze cu pantalonii sau cu adidaşii.

Pantalonii

Pentru antrenamentele de la sală, cea mai bună alegere sunt pantalonii scurţi, pentru că aceştia îţi oferă mai multă flexibilitate atunci când faci exerciţii pentru picioare sau când alergi pe bandă. Totuşi, pentru a alege modelul potrivit, trebuie să te asiguri că pantalonii sunt din bumbac şi că nu depăşesc în lungime genunchiul. Dacă vei avea o pereche de pantaloni care depăşeşte cu mult zona genunchilor, materialul te va jena sau te va zgâria, iar tu nu vei avea la fel de multă flexibilitate în mişcări. Trebuie să te asiguri că pantalonii de sală nu sunt nici prea largi, pentru că există riscul să se vadă ce porţi pe dedesubt, atunci când faci exerciţii cu bara la piept sau abdomene.

Iar dacă nu te simţi bine în pantaloni scurţi, poţi alege pentru început o pereche de pantaloni de trening, tot din bumbac.

Încălţămintea

De multe ori, bărbaţii aleg greşit pantofii pentru sală, şi ajung să efectueze antrenamentele sportive, purtând pantofi incomozi. În primul rând, pantofii pentru sală trebuie aleşi în funcţie de activităţile sportive pe care le practici. Spre exemplu, dacă practici exerciţii cu greutăţi, este important să alegi niște pantofi cu talpa plată, de gumă, cum sunt bascheții. Iar dacă vrei să alergi, îţi recomandăm nişte adidaşi uşori şi lejeri, cu talpă din spumă. Dacă încă nu ai o pereche potrivită de adidaşi pentru sală, poţi alege acum un model din gama de pantofi sport de la Originals.ro.

Accesorii

Atunci când începi antrenamentele, ar fi indicat să renunţi la bijuterii şi să le laşi în vestiar, sau chiar acasă. Acestea te vor încurca şi îţi va fi destul de greu să lucrezi cu ele pe tine, mai ales dacă transpiri. Totuşi, poţi păstra la mână un ceas sport, dacă vrei să te cronometrezi atunci când faci un anumit exerciţiu. De asemenea, un alt accesoriu care îţi va fi de folos sunt mănuşile de sală, care te ajută să previi bătăturile din palme.

Aşadar, atunci când mergi la sală este important să porţi un echipament din bumbac şi să eviţi materialele sintetice, care nu îţi vor lăsa pielea să respire. Căldura şi transpiraţia reţinute de aceste materiale îţi pot provoca alergii, dacă ai pielea sensibilă. Încearcă să eviţi accesoriile în exces şi să alegi pantofii sport potriviţi pentru exerciţiile pe care le practici. Dacă vei ţine cont de aceste aspecte, cu siguranţă te vei simţi mult mai bine la antrenamente.