Știai că mintea umană reacționează la culori? Pare de necrezut, dar psihologia culorilor se dezvoltă din ce în ce mai mult, depășind paginile cărții cu același nume, scrisă de Karen Heller. În cartea sa, Karen susţine că acesta este un subiect extrem de generos şi de complex, cu efecte extraordinare în viaţa cotidiană, dar şi în sfera afacerilor.

În această perioadă încărcată emoțional, menținerea unui stil de viață echilibrat este o provocare. Culorile pot juca un rol de susținere, important în gestionarea situațiilor stresante, mai ales pentru cei care sunt responsabili de menținerea unor business-uri pe linia de plutire. Există o legătură strânsă între culori și emoțiile umane, motiv pentru care cei ce au o listă plină cu lucuri de rezolvat, în aceste momente pot recurge la un truc neobișnuit prin care își pot pune starea de spirit să lucreze în favoarea lor: depășirea criteriilor estetice în alegerea culorilor vestimentației. Dincolo de tipare și texturi, hainele vin și în culori care produc efecte la nivelul emoțiilor indivizilor. De exemplu, culorile calde (roșu, galben, portocaliu) pot genera confort și căldură, în timp ce culorile reci (verde, albastru, mov) pot induce calmul.

Astfel, îmbrăcămintea poate fi folosită ca un mod de a ne binedispune și a face față cu succes tuturor situațiilor tensionate. Sunt momente când, pur și simplu, o ținută sau un obiect vestimentar într-o astfel de culoare are potențialul de a transforma o zi mohorâtă într-una optimistă. Indiferent de stilul vestimentar, un costum business bărbătesc de calitate, special croit pentru cel care îl poartă sau adaptat pe măsurile sale generează o mai mare încredere în sine, mai ales atunci când are și o culoare din categoria celor care ajută la genstionarea emoțiilor responsabile de o stare de spirit echilibrată.  Specialiștii SARTO bespoke, atelier de croitorie pentru gentlemanii urbani, vin cu o serie de sugestii concrete de piese vestimentare pe care să le purtați când miza este destinterea și relaționarea eficientă cu cei din jur. 

Așadar, în mod neașteptat, pentru cei care gestionează situații stresante sau au nevoie de o doză suplimentară de încredere în această perioadă, reușita poate fi chiar la... un costum distanță. Iată care sunt culorile care pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit:

Albastru

Albastrul îndeamnă la armonie, calm și relaxare, esențiale în luarea de decizii corecte. Mai mult, în mediul business este o sursă de încredere în sine și o dovadă de responsabilitate în ochii partenerului de conversație. Este o alegere perfectă pentru discuțiile de business unu-la-unu. Pentru că prea mult albastu poate aduce monotonia, recomandarea specialiștilor este să adaugi detalii care să îl scoată în evidență într-un mod creativ, cum ar fi o cravată o cămașă cu detalii subtile, o batistă sau o cravată colorată. 

Verde

Verdele este culoarea bunăstării și a vitalității, asociată în special cu natura, sănătatea, mediul înconjurător și puterea de regenerare a acestuia. Induce calm, armonie și susține cu succes procesul de luare a decizilor. Verdele închis denotă bogăție și prestigiu, în timp ce verdele mai deschis este culoarea noului.

Galben și portocaliu

Culoarea galben vine cu bucurie, înţelepciune, intuiţie, creativitate, spiritualitate, în timp ce oranjul aduce o mulțumire de sine. Ambele culori sunt des asociate cu optimism și căldură. Galbenul stimulează logica și luciditatea, iar portocaliul curajul, fiind culoarea preferată a celor extrovertiți, care adoră să-și asume riscuri. Ambele culori stimulează conversația și entuziasmul, în anumite limite. Excesul de galben sau oranj îi poate îndepărta pe oameni. Din acest motiv specialiștii recomandă combinarea pieselor colorate cu piese clasice.

Burgundy

Burgundy derivă din roșu, o culoare caldă și pozitivă care atrage atenția asupra acțiunilor care trebuie făcute. Energia, pasiunea, rezistența și nerăbdarea sunt alimentate de culoarea roșie, o expresie a energiei masculine, gata să încheie înțelegerea. 

Care este starea de care ai nevoie în acest moment? Consultanții SARTO bespoke îți stau la dispoziție pentru a identifica opțiunea cea mai bună pentru tine, la atelierul din București sau pe www.sarto.ro. Fie că îți dorești un costum bespoke, creat de la zero, made-to-measure - adaptat pe baza unui tipar sau orice altă piesă ready-to-wear din catalogul SARTO bespoke, fiecare produs care iese din atelier are același standard al calității SARTO.