Însă dincolo de distracția generată, jocurile de noroc pot și și o șansă de sperieturi serioase pentru jucătorii mai slabi de înger. Dacă nu îți gestionezi cum trebuie bugetul de joc și nu te străduiești să îți dezvolți o disciplină în acest sens, s-ar putea să te surprinzi falit mai repede decât crezi și să nu mai simți nicio bucurie. 

Recomandarea specialiștilor este să accepți faptul că jocurile de noroc sunt create pentru a servi drept sursă de divertisment, nu mijloc de îmbogățire rapidă și să le tratezi ca atare, Desigur, parcursul unui jucător include și momente mai tensionate în care se instalează teama de pierdere, însă, dacă o gestionezi inteligent, aceasta va deveni doar un fior menit să confere jocului și mai multă adrenalină. Iată câteva lucruri pe care le poți aplica pentru a-ți îmbunătăți experiența generală de jocuri de noroc.

Antrenează-te și profită de ofertele gratuite

Înainte de a te avânta în lumea gamblingului, recomandat ar fi să profiți la maxim de toate platformele operatorilor online și să revendici fiecare bonus fără depunere în parte pentru a-ți forma mâna, atât în secțiunea de casino, cât și în rubricile de pariuri sportive. La case de pariuri precum Gets Bet pariuri sportive vei găsi o mulțime de oferte atractive pentru jocuri în tendințe, care te vor ajuta să crești și să te distrezi mai mult atunci când joci, diminuându-ți teama de eșec sau chiar de faliment.

Ai grijă la mentalitate

Cu toții ne-am ambiționat la un moment dat să facem bani frumoși din jocurile de noroc și să trăim liniștiți pentru tot restul vieții noastre dedicându-ne doar acestei forme de divertisment.. Dar șansele ca acest lucru să devină realitate sunt infime sau chiar inexistente. Nu este nimic rușinos în a dezvolta obiective ambițioase, însă trebuie să fim foarte atenți să ținem sub control așteptările. 

Amintește-ți că nu ești Chris Moneymaker. Ești un jucător obișnuit care se bucură de pasiunea sa. Pariezi în primul rând pentru că ți se pare distractiv. Potențialele profituri sunt doar cireașa de pe tort. Dacă nu pierzi din vedere acest aspect, s-ar putea ca norocul să îți surâdă mai repede decât te aștepți, deoarece vei fi mereu relaxat și binedispus. În consecință, nu vei resimți atât de mult stres atunci când lucrurile se întâmplă altfel decât ai sperat.

Învață să îți ții sub control emoțiile

Jocurile de noroc sunt distractive și reprezintă o sursă de relaxare ideală atunci când ai o zi bună sau vrei să evadezi din rutina cotidiană. Însă, pentru cei aflați în momente emoționale mai dificile, situația se schimbă iar ofertele cazinourilor și caselor de pariuri devin un mecanism prin care jucătorul încearcă să se deconecteze de la ceea ce în frământă. 

În primul rând, nu este pentru nimeni o noutate că jocurile de noroc au potențialul de a te afunda și mai mult în stări emoționale neplăcute, dacă pe fondul problemelor tale se mai adaugă și câteva pierderi de sume consistente. În al doilea rând, acestea deschid calea către o dependență nesănătoasă, dacă sunt scăpate de sub control. Fiorul jocurilor de noroc este de scurtă durată. Cu toții avem nevoie de puțină adrenalină și de senzația de evadare, dar jocurile de noroc nu înlocuiesc soluția pentru problemele tale în afara cazinoului. Așadar, fă alegeri calculate din punct de vedere emoțional atunci când te gândești să te distrezi la jocuri de noroc.

Nu încerca să îți recuperezi pierderile  

Mulți dintre noi  ne lăsăm pradă ambiției de a ne recupera pierderile și dăm curs ideii că în cele din urmă am putea ajunge chiar pe plus, nu doar la același nivel de la care am pornit. Însă din păcate, niciodată nu va exista un echilibru de șanse în jocurile de cazino. Deci, de exemplu, ar trebui să înțelegi că fiecare rolă a slotului este o una independentă, iar șansele de câștig nu cresc influențate de perseverența ta. Dacă ai avut ghinionul să experimentezi o serie de înfrângeri, cel mai bine ar fi să iei o pauză sau să te orientezi spre altă opțiune de joc.

O soluție care te poate ajuta să eviți pierderile este să înveți jocurile. A juca un joc în mod corespunzător și a câștiga poate fi o modalitate excelentă de a-ți crește gradul de satisfacție și de a-ți diminua daunele în buget. Fă-ți timp să înveți un joc, să faci strategii și să înțelegi lumea jocurilor de noroc, astfel încât să te confrunți cât mai rar cu situații nefavorabile.

Nu împrumuta bani pentru a paria

Dacă trebuie să iei un împrumut, înseamnă că bugetul tău este deja epuizat – și asta este destul de rău. Nu este niciodată o idee bună să acumulezi datorii suplimentare, mai ales într-un domeniu în care nu ai nicio garanție că vei obține profitul necesar pentru a le acoperi.

O altă recomandare este să nu pariezi niciodată pe lucrurile tale. Pierderea de bani este o întâmplare comună în cazinouri, dar confiscarea activelor este o practică financiară  și mai des întâlnită. Odată ce începi să pariezi activele tale, te plasezi pe o pantă alunecoasă care îți va asigura declinul.

Fii strategic și foarte atent la bugetul de joc

Nu pierde niciodată din vedere faptul că gestionarea adecvată a bugetului este cea mai importantă măsură de protecție în jocurile de noroc. Pariază metodic și în sesiuni scurte. Dacă ai cum, fă-ți o strategie prin care ți-ai putea acoperi pierderil înainte de a plasa pariuri îndrăznețe, despre care știi că ți-ar putea zdruncina puțin tabieturile de joc. 

Jocurile de noroc se bazează extrem de mult pe abilități și strategie, iar, dacă vrei să te bucuri de o experiență de joc plăcută și constructivă, trebuie neapărat să înveți să îți gestionezi bugetul pentru a supraviețui în universul jocurilor de noroc, pentru a-ți multiplica bani sau, cel puțin, pentru a nu te alege cu datorii sau dificultăți financiare.

Concluzie

În cele din urmă, rețeta satisfacției maxime la jocurile de noroc este să te educi să le privești ca pe o formă de divertisment, nu ca o sursă suplimentară de venit, deoarece s-ar putea să-ți aducă mai mult pierderi decât încasări. Astfel te vei putea gândi la banii investiți la mesele de joc sau pe biletele de pariuri ca la o modalitate de plată pentru adrenalina și distracția de care ai beneficiat și vei fi mult mai împăcat la finalul sesiunii de joc, indiferent de rezultatele obținute.

Licenta ONJN : L1173107W000815