Toate recomandările noastre creează intimitate, utilizează eficient spațiul și ajută la inițierea unor discuții extrem de interesante. Inspiră-te și creează propriul design împreună cu ofertele de seturi de mobilier pentru terasa ta.

O zonă privată pentru luat masa în aer liber este un vis al majorității oamenilor care locuiesc la bloc. Chiar și un balcon poate fi foarte util, deoarece are un potențial de amenajare ridicat. Va trebui doar să ții cont de câteva specificații atunci când vei începe planificarea. 

Balconul tău este îndreptat spre nordul umbros, spre sudul fierbinte, către est sau către vest, unde răsare, respectiv apune soarele? Orientarea față de soare este extrem de importantă, în special dacă plănuiești să amenajezi o mică grădină. Toate plantele necesită o cantitate mică de soare, iar din acest motiv este important să alegi soiuri care coincid cu ceea ce poate oferi poziționarea balconului. 

Adaugă mobilierul potrivit

Tot ce ai nevoie pentru a savura cafeaua dimineața pe balconul tău este un scaun și o măsuță. Dacă spațiul este foarte redus, poți alege un mobilier care se pliază, astfel încât să îl poți lipi de perete ori să îl ții în casă dacă este necesar. 

Alege varianta cu perne pentru podea

Este una dintre opțiunile care scutește bugetul investit în mobilierul pentru exterior. Pernele pot fi colorate și confortabile și pot avea dublă funcționalitate, fiind utilizabile și în interior. 

Alege un covor colorat

Poți decora balconul cu un covor special pentru exterior, care va adăuga o notă intimă spațiului tău. Te vei putea bucura să ieși desculț dimineața, atunci când soarele este destul de puternic. 

Folosește la maxim spațiul vertical

Peretele este o zonă ideală pentru a fixa ghivece, jardiniere ori alte decorațiuni. Alege materiale rezistente, iar balconul tău se va integra cu succes în spațiul casei tale. 

Montează ghirlande cu lumini

Pentru seri și nopți de neuitat, alege ghirlande luminoase sau lămpi solare. Acestea se vor încărca pe durata zilei și vor începe să lumineze imediat ce soarele apune. 

Instaleaza un hamac

Nu există niciun motiv pentru care să nu te simți ca în vacanță, chiar dacă ești doar pe balconul apartamentului. Alege un hamac confortabil în care vei adora să îți faci siesta în zilele de weekend. 

Amenajează o zonă pentru cocktailuri

Tot ce ai nevoie este o măsuță și destule scaune pentru toți invitații. Poți prepara cocktailurile preferate, în timp ce sunteți la înălțime pe balconul tău.

Înconjoară-te cu flori

Multe persoane preferă să renunțe la unele piese de mobilier pentru a face loc ghivecelor cu flori. Poți instala și tu jardiniere de-a lungul pereților sau pe balustrada balconului, astfel încât balconul tău va prinde viață imediat. Fii creativ dacă spațiul este mic, folosind oferta variată de ghivece și vase pentru flori, disponibilă în magazinele de specialitate. Lasă-ți creativitatea să lucreze și poți amenaja inclusiv o mică grădină de legume. 

Protejează-ți intimitatea

Dacă balconul tău este chiar lângă cel al vecinului, probabil că vrei să ai puțină intimitate atunci când te relaxezi. Folosește plante înalte, cum este bambusul ori liliacul de vară, pentru a crea un perete natural. De asemenea, poți alege plante cățărătoare, care se vor  întinde pe suportul special pe care l-ai pregătit pentru ele. Dacă nu vrei să te complici cu plante, poți opta pentru jaluzele din bambus, pe care le poți ridica sau coborî în funcție de nevoile tale.